;
skip to Main Content

DrooMSchat voor kinderen

Geluksrugzak voor kinderen met een ouder met MS

Op 1 maart kregen de MS-verpleegkundigen van het Amphia Ziekenhuis in Breda de eerste rugzak vol DrooMSchatten. Dit is een vrolijke tas met boekjes, spelletjes en andere ‘schatten’. Speciaal voor kinderen met een ouder met de ziekte MS.

 

Eerste rugzakjeBedenkster hiervan is Laura Hamers. Zij zegt: ‘’Bij MS draait het altijd om de patiënt. Logisch, maar ook kinderen van mensen met MS hebben het moeilijk en verdienen een extra steuntje in de rug. MS raakt uiteindelijk heel het gezin. MS is helaas nog niet te genezen. We kunnen het leven met MS wel wat aangenamer maken. Vooral voor kinderen!”

 

Loyaal

Laura, zelf MS, ziet wat MS met haar gezin doet. “Dat mijn twee jongens opgroeien met een moeder met MS betekent dat sommige dingen thuis anders gaan dan bij hun vriendjes en vriendinnetjes. Feestjes die op het laatste moment niet door kunnen gaan of een moeder die weleens slaapt in de middag…”

 

De inhoud van het rugzakje“Kinderen zijn superlief en eerlijk en buigen telkens weer mee”. Met de rugzak vol ‘schatten’ wil Laura het dagelijks leven van kinderen met een ouder met MS wat verzachten. In de tas vinden ze spelletjes, boekjes en een knuffel. Natuurlijk om mee te spelen maar ook om het praten over MS gemakkelijker te maken. De rugzak kan bewaard worden en telkens kan er een nieuwe ‘schat’ uitgehaald worden, afhankelijk van de behoefte van het kind.

Geluk, daar kun je invloed op uitoefenen!

Een klein gebaar voor wat geluk en plezier. Juist voor deze kinderen. “Want als het goed gaat met de kinderen, gaat het ook met jou als ouder met MS een stukje beter. Gezondheid staat altijd voorop, maar daar heb je zelf geen invloed op. Je hebt wel een keuze in hoe je ermee om gaat. En geluk gaat nog verder. Dáár kun je zelf wel invloed op uitoefenen! Dat is de boodschap die ik de kinderen mee wil geven.”

 

Wil je meer weten over ‘DrooMSchat’, kijk dan op Facebook.

 

Door: Angelique

Bron: MSweb

Foto’s: Esther Hereijgers Fotografie

 

Gepubliceerd op MSweb: 07-03-2017

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top