;
skip to Main Content

Evenement in strijd tegen MS: Arena MoveS

MoveS organiseert op 9 juli The Ultimate Summer Workout in de Amsterdam ArenA. Op 9 juli zal de hele Amsterdam ArenA bewegen voor een MS-vrije wereld. Dan is het namelijk tijd voor het grootste evenement in de strijd tegen MS: ArenA MoveS.

nieuws16_movesWat is het?

ArenA MoveS is een bedacht door MoveS. Zij hebben meerdere keren per jaar evenementen en zetten zich in voor een wereld zonder MS. Misschien ken je al Klimmen tegen MS en de MS Hackathon.
Duizenden deelnemers beklimmen deze dag de trappen van de Amsterdam ArenA. Ook doen ze een Bootcamp op het veld om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar MS.

Waarom traplopen?

Voor traplopen is gekozen omdat dit voor mensen met MS niet zomaar meer kan. Bij de bootcamp worden mensen uitgedaagd hun fysieke grenzen te verleggen om dingen te doen die eigenlijk niet natuurlijk zijn. Net zoals mensen met MS elke dag worden tegengehouden in de meest normale activiteiten.

Bedenker

Bedenker van MoveS, Thomas Sanders, kreeg op 29-jarige leeftijd de diagnose MS. De Amsterdam ArenA heeft voor hem een speciale betekenis. Op een zondagmiddag toen hij daar was, kreeg hij opeens zijn rechtervoet niet meer op de volgende trede. Wat met struikelen op de trappen van de ArenA begon, eindigde in de diagnose MS.

Kan niet!

“Kan niet? Kan niet!”, reageert Thomas. “Ik probeer nu mijn doelen op een andere manier te bereiken. Deelnemers van Klimmen tegen MS, vrienden en mijn familie helpen mij mijn droom waar te maken: een MS-vrije wereld. Samen kunnen wij het verschil maken en uiteindelijk onze dromen uit laten komen.”

Parcours

Er zijn 3 verschillende parcoursen waar de deelnemers zich voor kunnen inschrijven: 700 treden, 2.500 treden of The Ultimate Challenge: 5.000 treden. Daarnaast kan men op het veld deelnemen aan de zomer Bootcamp onder leiding van Jens Olde Kalter (oprichter Bootcamp Nederland, personal trainer en schrijver). Deelnemers worden niet zomaar aan hun lot overgelaten in de voorbereiding op dit uitdagende evenement. Vondelgym onder leiding van Arie Boomsma en personal trainer Jens Olde Kalter hebben namelijk een trainingsprogramma van 8 video’s ontwikkeld dat vanaf 13 mei te volgen is via deze link.

Bewegen

Maar wat als je niet kunt traplopen? Wat als 1 traptrede al een uitdaging is? MoveS begrijpt dat MS ervoor zorgt dat niet iedereen dit zal kunnen doen. Toch is iedereen welkom in de ArenA.

Uitdaging

Het organiseren van dit grootste evenement ooit in de strijd tegen MS, is voor MoveS ook een uitdaging. Gelukkig staan zij er niet alleen voor. Partners MS-centrum ErasMS, VUmc, Stichting MS Research en MS Vereniging Nederland doen ook mee. Samen willen ze dit evenement een groot succes maken.

Streven

Het streven is om duizenden deelnemers in de Amsterdam ArenA op 9 juli met elkaar in beweging te laten komen. Samen de strijd aan te gaan tegen de ziekte MS. Inschrijven kan als individu, team of bedrijventeam via deze link. Kinderen tussen 10-16 jaar mogen alleen inschrijven voor de 700 treden en onder begeleiding van een volwassene. Kosten voor inschrijving van volwassenen zijn €20, met een sponsorverplichting van €100,- en voor kinderen is dit €7,50 met een sponsorverplichting van €25.

Door: Angelique
Bron: ArenaMoveS.ms

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top