;
skip to Main Content

Fiets met MS

Mensen met MS hebben vaak klachten maar het vervelende is dat het niet altijd zichtbaar is. De omgeving begrijpt soms niet dat je ziek bent, omdat je er niet ziek uitziet. Om daar iets op te verzinnen is Carol Cooke aan de slag gegaan.

nieuws16_fiets_vk_freeCarol Cooke

Zij is een paralympische sportster met MS, die goud heeft gewonnen bij de paralympische spelen in Londen in 2012. Ze heeft een team samengesteld van neurologen, fysiotherapeuten, fietsenmakers en MS-patiënten. Samen hebben ze een fiets gemaakt die anderen kan laten zien hoe het is om MS te hebben.

De fiets

Samen hebben ze een fiets gemaakt met expres een krom wiel. Daardoor moet je steeds je best doen om de fiets goed recht te houden. Ook haalden ze een paar tandjes uit het tandwiel. Hierdoor bleef de ketting niet goed op zijn plaats. Ze zetten er een vervelend zadel op en plakten kleine bolletjes aan de handvaten. Hierdoor is het niet fijn je stuur vast te houden en kun je zelfs kramp in je handen krijgen.

Filmpje (Engelstalig)

Hoe zou een fiets voelen als je MS zou hebben? In dit filmpje proberen ze een fiets te ontwikkelen die anderen dat laat voelen. Een fiets met MS?! Het filmpje is in het Engels, dus misschien moeten mama of papa even meekijken.

Klik hier voor het filmpje.

Aandacht vragen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen hier écht op gaan fietsen. Maar wie het eens probeert, snapt misschien beter hoe het is om bepaalde symptomen van MS te hebben. “Totdat je het zelf gevoeld hebt, is het ontzettend moeilijk uit te leggen wat die symptomen precies zijn”, zegt Sam Sims, die al sinds 1993 met de ziekte rondloopt. Neuroloog Marion Simpson zegt ook: “Door meer bekendheid aan deze symptomen te geven, zullen patiënten ze hopelijk sneller herkennen en eerder medische hulp zoeken.”

Door: Angelique
Bron: Brekend.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top