;
skip to Main Content

Geld voor onderzoek

SGF, samen met Topsector Life Sciences & Health en verschillende bedrijven, hebben een bedrag van 15 miljoen Euro om te gebruiken voor onderzoek. Dit gaat om onderzoek naar het immuunsysteem.

Geld voor onderzoek

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) komt op voor goede zorg voor patiënten. Hierbij zijn 20 verschillende fondsen betrokken. Stichting MS Research is daar één van.

Samen met Topsector Life Sciences & Health en verschillende bedrijven hebben ze een bedrag van 15 miljoen Euro om te gebruiken voor onderzoek. Dit gaat om onderzoek naar het immuunsysteem. De onderzoeken moeten meer nieuwe dingen ontdekken over het immuunsysteem. Het doel is om verschillende ziektes van het immuunsysteem beter te begrijpen en bestrijden. Denk dan aan MS, maar ook kanker of reuma.

Niet eerder werd er in Nederland zo groots samengewerkt in onderzoeken naar het immuunsysteem.

Kirstin Heutinck die bij Stichting MS Research werkt zegt: “Een immuunsysteem dat niet op de normale manier werkt, brengt je lichaam in de war. Dat merken mensen met MS iedere dag. Het is bijzonder dat wetenschappers en bedrijven nu samen op zoek gaan naar antwoorden voor alle patiënten met een chronische immuunziekte.”

Door: Angelique
Bron: MS Research

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top