;
skip to Main Content

Genomineerden MSweb-prijs bekend: stem ook!

Genomineerden van de Nora Holtrust MSweb-prijs bekend

De redactie van MSweb kreeg vanaf maart veel mogelijke kandidaten voor de Nora Holtrust MSweb-prijs binnen. Tot 1 mei konden kanshebbers voorgedragen worden. Nu is de lijst met genomineerden bekend. Dit zijn ze, op alfabetische volgorde:

  • Nora Holtrust MSweb-prijs logo, GenomineerdenMarielle Hak
  • Hanneke Hulst
  • Sarah Kingma
  • Bram Platel
  • Fiona Sie

Klik hier om te stemmen op jouw favoriet.
Tot donderdag 20 mei kun je stemmen. De winnaar maakt MSweb rond Wereld MSdag (30 mei) bekend.

De Nora Holtrust MSweb-prijs wordt gegeven aan iemand die het afgelopen jaar iets bijzonders heeft gedaan voor mensen met multiple sclerose.

Op wie kun je stemmen?

Lees hier meer over de genomineerden. De vijf genomineerden voor de Nora Holtrust MSweb-prijs 2021 zijn*:

Marielle Hak
Marielle heeft jongerenplatform Jong & MS opgericht. Hiermee vertegenwoordigt ze meer dan 1000 mensen met MS tussen 18-40 jaar. De site geeft jongeren met MS informatie, steun en lotgenotencontact via een besloten Facebook-groep. Ook organiseert Marielle bijeenkomsten. Zelfs tijdens de lockdown organiseerde Marielle extra activiteiten voor jongvolwassenen met MS. Bekijk hier de website van Marielle.

Hanneke Hulst
Hersenwetenschapper Hanneke Hulst zet zich al jaren eindeloos sterk in voor onderzoek naar MS. Hanneke en haar team doen onderzoek naar het begrijpen en behandelen van cognitieve problemen bij MS. Ze geeft lezingen, webinars en is vaak aanwezig bij (online) evenementen. Hanneke legt eerlijk en duidelijk uit wat haar onderzoeken inhouden en welke resultaten ze behaalt. Lees hier de columns van Hanneke.

Sarah Kingma
Sarah heeft voor mensen met MS op een positieve manier aandacht gekregen in de media. Na een stamceltransplantatie verdwenen de MS-klachten en omarmt ze haar tweede leven. Nu heeft ze een missie: medische hulpmiddelen aantrekkelijk maken voor jonge, modebewuste gebruikers, waardoor je uitstraalt dat je méér bent dan je beperking.
Lees hier meer over Sara.

Bram Platel
Bram Platel is gepromoveerd wetenschapper, voorzitter van stichting MS in Beeld en zelf ook MS-patiënt. Met zijn stichting legt hij lastige wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uit. Meestal doormiddel van informatieve, toegankelijke en grappige YouTube video’s. Meer over Bram’s werk vind je hier.

Fiona Sie
Kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie heeft zelf MS en bedacht het boek ‘Moeder vol stoplichten’ (2017). Haar missie is om meer aandacht te vragen voor kinderen die opgroeien met een ouder met MS. Om het boek met bijpassend spelmateriaal te kunnen doneren aan MS-centra, richtte Fiona in 2020 een stichting op. De stichting werkt aan een Engelse vertaling van het boek.
Lees hier meer over het boek van Fiona en Stichting Moeder vol stoplichten.

*) op alfabetische volgorde

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top