De Nora Holtrust MSweb-prijs wordt gegeven aan iemand die zich het afgelopen jaar op een mooie manier heeft ingezet voor mensen met multiple sclerose (MS). Je kunt nu stemmen op jouw favoriet!

Nora Holtrust MSweb-prijsIeder jaar geeft MSweb de Nora Holtrust MSweb-prijs aan iemand die zich op een mooie manier heeft ingezet voor mensen met MS. Dat kan zijn: een MS-verpleegkundige, een bijzonder mens met MS, de neuroloog, een onderzoeker, een vrijwilliger van MS(kids)web, iemand die een handige app voor MS-patiënten heeft gemaakt, iemand die veel geld heeft ingezameld voor onderzoek naar MS, enzovoort.

Genomineerden (gekozen kandidaten)

Tot 1 mei konden kanshebbers geselecteerd worden.
Dit is de lijst met gekozen kandidaten (op alfabetische volgorde):

·        Tanja Berkx

Tanja Berkx kreeg ruim drie jaar geleden een zware stamceltransplantatie in Moskou om haar MS te stoppen. Tanja heeft daarna haar best gedaan om deze a-HSCT behandeling ook in Nederland beschikbaar te maken. Zij steunt anderen die de behandeling krijgen. Vooral degenen die bij het begin van de oorlog in Oekraïne in Moskou hun behandeling kregen. Tanja is oprichter van de website mamametms.nl en sterkerdanms.nl. Stichting Sterker dan MS ondersteunt MS patiënten met informatie over HSCT. Op dit moment is zij bezig met een onderzoek over HSCT onder Nederlandse MS patiënten.

·        Mariëlle Hak

Mariëlle heeft jongerenplatform Jong & MS gemaakt. Het platform heeft meer dan 1000 mensen met MS tussen 18-40 jaar. De site geeft jongeren met MS informatie, steun en lotgenotencontact via een privé Facebook groep en organiseert ontmoetingen zoals ‘Luchtige Lunches’. Zelfs tijdens de lockdown organiseerde Mariëlle extra activiteiten voor jongvolwassenen met MS.

De website van Mariëlle: www.jongenms.nl/

·        Gerald Hengstman

Neuroloog Gerald Hengstman startte in 2021 zijn eigen dokterspraktijk met de naam ‘Upendo’. Zijn website is www.upendo.nl. Hij werkt op een speciale manier door eerst de persoon met MS aandacht te geven en niet alleen de medische techniek van het ziekenhuis. Hij gaat vaak door waar anderen stoppen, bijvoorbeeld over stamceltherapie en leefstijl. Via MS Zorg Nederland geeft hij vorm aan landelijke MS zorg netwerken en geeft hij waardevolle informatie over MS door middel van online webinars en podcasts.

Website MS Zorg Nederland en MS Zorg Nederland op Youtube

·        Bram Platel

Dr. ir. Bram Platel is gepromoveerd biomedisch technoloog, voorzitter van stichting MS in Beeld en zelf ook MS-patiënt. Met zijn stichting legt hij lastige wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uit. Meestal door middel van informatieve, toegankelijke en soms grappige YouTube video’s. Bram maakt ingewikkelde dingen simpel.

Meer over Bram’s werk: Website MS in Beeld en video’s op Youtube

·        Janneke Roos

Janneke is sinds 12 jaar als MS-verpleegkundige werkzaam in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en is de spil in de MS zorg inde regio. Janneke is de steun en toeverlaat voor een groot aantal MS-patiënten en hun naasten. Zij biedt hen de juiste hulp en ondersteuning, in elke fase van de ziekte én dichtbij huis. Janneke luistert goed, geeft adviezen en zoekt dingen goed uit als ze het antwoord niet direct paraat heeft. Janneke maakt de zorg heel toegankelijk, een verpleegkundige die dag en nacht voor haar cliënten klaarstaat.

Genomineerden Nora Holtrust MSweb prijs 2022

Door: Redactie MSKidsweb
Bron: MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *