;
skip to Main Content

‘Grow it’ app helpt jongeren in coronatijd

De Universiteit van Tilburg heeft samen met het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis een app gemaakt die jongeren tussen 12 en 25 jaar helpt tijdens de coronacrisis. Hij heet ‘Grow it’. Ze kunnen hiermee beter aangeven hoe ze zich voelen. Ze krijgen ook elke dag een challenge (uitdaging) om te helpen bij stress door corona.

Grow it appDe basisscholen zijn voorzichtig weer begonnen, maar kinderen van de middelbare school en studenten zijn nog thuis. Zij kunnen zich heel onzeker voelen. Ze hebben weinig tot geen contact met anderen en zijn zo veel mogelijk thuis. Dat maakt jongeren eerder stressvol, eenzaam, angstig en somber.

Om te kijken hoe het gaat met de emoties van de jongeren in deze vreemde situatie is de app ‘Grow It’ gemaakt. Dat deden prof.dr. Manon Hillegers (afdelingshoofd Kinder- en Jeugdpsychiatrie/ Psychologie in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis) samen met Loes Keijsers van de Tilburg University.

Lastige tijd

Hillegers zegt: “Het is voor jongeren nu een heel lastige tijd. Het normale ritme is weg. Niet iedereen heeft thuis een laptop om schoolwerk op te doen. En juist contact met leeftijdgenoten is voor jongeren heel belangrijk. Dat kan nu niet. Ook kennen we allemaal de berichten over jongeren die helemaal buiten beeld zijn geraakt. De Grow It! app kan hen steunen.”

Voor zover bekend wordt ‘Grow It!’ de eerste smartphone app met spel elementen in Nederland die jongeren gericht steunt bij gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress tijdens de coronacrisis.

‘Grow it’ gratis downloaden

Jongeren kunnen de app gratis downloaden op hun telefoon, kiezen een naam van een dier als ‘nickname’, komen in een team en spelen mee. Elke dag ontvangen ze 5x een korte vragenlijst over hun slaap, beweging, emoties, sociaal gedrag, eenzaamheid en stress.

Ook doen ze mee aan opdrachten, zogeheten challenges. Bijvoorbeeld: bak of kook iets lekkers voor je buren of vertel je vriendin wat je leuk aan haar vindt. De opdrachten helpen de jongeren gevoelens te delen of een activiteit te doen. De app werkt tegelijkertijd als een soort dagboek.

Iedereen kan meedoen

In eerste instantie wordt de app vanaf 11 mei via een samenwerking met het voortgezet onderwijs aangeboden aan jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar in de regio Rotterdam Rijnmond. Maar eigenlijk kan iedereen de app downloaden en meedoen. Het eerste doel is om rond de 1000 deelnemers te werven. Dit is wel heel belangrijk anders gaat het niet door!

Er is ook een video met meer uitleg op YouTube:Bij het RTL Nieuws werd ook aandacht besteed aan de app.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: Erasmus MC en Grow it app

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top