Mensen met MS kunnen last hebben van blaasproblemen. Je moet dan bijvoorbeeld vaak plassen of kunt je plas niet goed ophouden. MS Vereniging Nederland wil daarom dat bedrijven en de regering gaan zorgen dat er op meer plekken wc’s komen waar je gebruik van mag maken. Bijvoorbeeld bij winkels of recreatiegebieden. Ze denken hierbij aan goed bereikbare openbare toiletten om de 500 meter.

toilettenOm te zorgen dat dit lukt, is er een vergadering geweest. Daar is een afspraak gemaakt. Deze heet de Toiletalliantie. De MS Vereniging Nederland heeft dit ondertekend. Dit doen ze samen met andere patiëntenorganisaties, zoals die van de Maag Lever Darm Stichting.

De bedoeling is om veel meer openbare toiletten te krijgen in het land. En vooral ook speciale toiletten voor mindervalide mensen. Met haar handtekening is MS Vereniging Nederland de eerste MS-organisatie die dit plan steunt.

Iedereen zal met oproepen en acties proberen te laten zien hoe belangrijk dit plan is. Op eigen (sociale) media maar ook door mee te doen met het jaarlijkse toiletsymposium (een soort vergadering) op Wereldtoiletdag. Dat is op 19 november.

Sinds de handtekening staat MS Vereniging Nederland genoemd website voor dit doel: www.waarkaniknaardewc.nl

 

Door: Redactie MSkidsweb

Méér lezen over onzichtbare klachten door MS? Klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *