;
skip to Main Content

Kinderen adviseren IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft sinds kort een kinderadviesraad. De officiële start van de jonge adviseurs werd gedaan door mevrouw dr. J.G. Boonstra. Zij is lid van de Raad van Bestuur in het IJsselland Ziekenhuis.

Portrait of pupils and teacher looking at page of interesting book in library
Portrait of pupils and teacher looking at page of interesting book in library

Jonge patiënten

De kinderadviesraad bestaat uit tien jongeren in de leeftijd van 10 tot 16 uit Capelle en omgeving. Ze kennen het IJsselland Ziekenhuis. Dat kan omdat ze er zelf wel eens geweest zijn als patiënt of bezoeker.

Ontstaan

De kinderen kunnen met hun ervaring, mening en behoeftes duidelijk maken wat andere kinderen nodig hebben. Daarom zijn de cliëntenraad en de kinderartsen van het IJsselland Ziekenhuis met dit idee aan de slag gegaan.

Elke drie maanden

De kinderadviesraad komt elke drie maanden buiten schooltijd bij elkaar. De kinderen bespreken dan met de volwassenen van de cliëntenraad een bepaald onderwerp dat van te voren gekozen is. Soms is dat iets dat het ziekenhuis bedacht heeft, maar het kan ook iets zijn dat de kinderen zelf heel belangrijk vinden. Bijvoorbeeld de inrichting van de wachtkamers of onderzoekruimtes, hoe artsen en verpleegkundigen dingen aan je uitleggen of de maaltijden die je in het ziekenhuis krijgt.

Eerste ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis met een kinderraad. Joke Boonstra zegt: “We vinden het in ons ziekenhuis logisch om rekening te houden met de wensen van kinderen. Kinderen beleven dingen anders dan volwassenen. Een bezoek aan het ziekenhuis kan veel indruk maken. We vinden het daarom ontzettend leuk dat deze adviseurs ons willen helpen om alles zo goed mogelijk aan te passen. Ik kijk uit naar het eerste advies van deze raad!”.

Door: Angelique
Bron: ijsselenlekstreek.nl, pagina 11 en lichtopzorg.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top