;
skip to Main Content

Koningin Máxima aanwezig bij internationaal MSIF-congres

Koningin Máxima aanwezig bij internationaal MSIF-congres

Hare Majesteit Koningin Máxima is aanwezig bij de bijeenkomst van het internationaal MSIF-congres. Wereldwijde vertegenwoordigers MS komen naar Nieuw Unicum vanwege behandelmogelijkheden van de gevolgen van progressieve MS.

Gevolgen progressieve MS

Op 11 april is een bijeenkomst die over behandelingen bij MS gaat. De bijeenkomst heet MSIF = Multiple Sclerosis International Federation. Ook gaat het hierbij om nieuwe ontwikkelingen. En dan met name de zorg en behandeling voor mensen met Progressieve MS. Progressieve MS blijkt behandelbaar. Daarvoor is nu ook nieuwe medicatie gekomen.

De bijeenkomst is in Nieuw Unicum. Dit is een behandelcentrum in Zandvoort waar mensen met MS terecht kunnen. Zowel een verblijf, als zorg rondom en behandeling van mensen met MS is hier mogelijk. Koningin Máxima is uitgenodigd door Stichting MS Research om er bij te zijn.

Samen met de gasten leert zij over de behandelingen en het onderzoek naar progressieve MS. Daarna krijgt zij een rondleiding door het MS-Expertisecentrum van Nieuw Unicum. Ook zal ze met professionals en cliënten praten.

Progressive MS Alliance

Wereldwijd hebben circa 2,5 miljoen mensen MS, van wie één miljoen een progressieve vorm. De Progressive MS Alliance is een initiatief van de MSIF. Hierbij werken organisaties samen. Bijvoorbeeld wetenschappers, neurologen en apothekers. De bedoeling is om de ontwikkeling van behandelvormen, waaronder medicatie voor progressieve MS, te versnellen. Tijdens het MSIF-congres is een kleine groep zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen aanwezig. Zij vertellen over de laatste nieuwtjes. Namelijk dat de gevolgen van progressieve MS wél behandelbaar zijn. Ook komen er belangrijke onderzoeksresultaten aan.

Dorinda Roos, directeur van Stichting MS Research: “Dat de MSIF met zo’n grote vertegenwoordiging van over de hele wereld een hele dag langskomt bij MS-Expertisecentrum Nieuw Unicum, is een groot compliment voor hun werk. Het bewijst dat Nederland een pionier is op het gebied van onderzoek naar en zorg voor MS, en in dit geval met name progressieve MS. Iets waar ik ontzettend trots op ben.”

MS-Expertisecentrum Nieuw Unicum

Nieuw Unicum is in de hele wereld de enige zorginstelling die zorg en behandeling biedt aan een grote groep van ruim 140 mensen in de latere progressieve fase van MS. Deze mensen wonen voor vast in Nieuw Unicum. Daarnaast worden nog eens 250 thuiswonende mensen behandeld en/of begeleid. Nederland loopt hiermee vooruit op de rest van de wereld. Daarom komen de gasten uit de hele wereld om hier te leren. Die kennis kunnen ze dan in hun eigen land weer doorgeven.

Meerwaarde multidisciplinaire behandelinterventies

Tot nu toe dacht men dat progressieve MS niet te behandelen was. Het MS-Expertisecentrum heeft echter jarenlange ervaring. Daardoor hebben ze  diverse succesvolle behandelingen gevonden voor deze vorm van MS.

“Het is zeker niet zo, zoals vaak wordt gedacht, dat mensen uitbehandeld zijn als de ziekte zelf niet meer behandelbaar is”, aldus Liesbeth Kooij, manager van het Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum.

Er loopt op dit moment een onderzoek, in samenwerking met het VUmc MS Centrum Amsterdam, naar de meerwaarde van de multidisciplinaire, specialistische behandelinterventies. De eerste fase van dit onderzoek wordt tijdens het congres gepresenteerd.

Door: Angelique
Bron: MS Research

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top