;
skip to Main Content

Kroller-Muller museum toegankelijker

Ook al is de vakantie helaas weer voorbij; een museum kun je meestal het hele jaar door bezoeken. En daar is nu goed nieuws over.

free_rolstoel_groepEén januari 2017 is de datum waarop openbare gebouwen verplicht zijn om toegankelijker te zijn voor mensen met een beperking. Dit betekent dat zij ook bij een voetbalstadion, school, museum enzovoorts naar binnen moeten kunnen gaan.

Kröller-Müller Museum

Vereniging de Zonnebloem en Stichting Specsavers steunen het plan om het Kröller-Müller Museum in Otterlo beter toegankelijk te maken. Na Paleis Het Loo en het Van Gogh Museum is dit het derde museum waar mensen met een beperking gemakkelijker naar binnen kunnen.

Startsein

Kort geleden gaven 25 deelnemers van de Zonnebloem en 25 vrijwilligers van Specsavers het sein om te starten met dit project. Zij deden dit samen met ambassadeur van het museum Alexander Pechtold. De deelnemers zijn testpersonen. Zij mogen aangeven wat er beter kan voor mensen met een beperking die naar het museum willen.

Zonder zorgen naar een museum

Arno Saladin, (adjunct) directeur van de Zonnebloem, vindt dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering mag zijn om een museum te bezoeken. ‘Iedere Nederlander moet zonder problemen musea als het Kröller-Müller kunnen bezoeken. Het is heel bijzonder dat dit museum mee wil werken aan dit project.’

Alexander Pechthold

Alexander Pechtold, ambassadeur van het Kröller-Müller Museum, juicht het toegankelijkheidsproject toe: ‘Het Kröller-Müller Museum is met zijn kunstwerken, beeldentuin en schitterende ligging een uniek museum in Nederland. Wanneer zo’n plek niet toegankelijk is voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, dan moet daar iets aan gedaan worden.’

Testpersonen

De testpersonen waren heel tevreden, maar zagen ook een paar dingen die beter kunnen. Denk daarbij aan het verharden van de paden in de beeldentuin. Ook het verbeteren van de oprijlaan is belangrijk; deze is nu vrij lang en hobbelig. Verder zou een extra invalidentoilet bij de ingang fijn zijn. En de paden in het winkeltje zijn wat smal.

Het projectteam gaat nu aan de slag met het maken van een plan van aanpak.

Door: Angelique
Bron: MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top