;
skip to Main Content

Leerzame en leuke filmpjes bij Klokhuis

Op www.hetklokhuis.nl kun je in “Zoek het uit!” lezen, leren, bekijken en veel te weten komen over allerlei onderwerpen. “Zoek het uit!” is een serie over wetenschappelijk onderzoek in Nederland. In de eerste aflevering van de serie “Zoek het uit!” ging het over de hersenen.

de3nieuws13_klokhuisHersenen: ze zitten in je hoofd, je gebruikt ze altijd en je kunt ze niet uitzetten. Maar hoe werken ze? En hoe kun je dat onderzoeken? Bart zoekt het uit! Met wetenschapper Job vd Hurk bekijkt hij een heel dun hersenplakje onder de microscoop. Onderzoekster Michelle Moerel bekijkt de hersenen van Bart in de MRI-scanner en hersendeskundige Tom de Graaf neemt de aansturing van het brein van Bart over.

Hier kun je de aflevering over hersenen terugkijken.

Er staan nog veel meer filmpjes op hetklokhuis.nl:

MS

Multiple Sclerose is een ziekte die te maken heeft met het centrale zenuwstelsel. Margreet legt uit wat MS precies is. En een MS-patiënt vertelt wat de ziekte met haar doet. Bekijk hier het filmpje.

MRI

Met ronddraaiende röntgenstralen of met een elektromagnetisch veld kan je zonder te snijden in het lichaam kijken. Wanneer en hoe wordt een CT- of een MRI-scan toegepast en wat is er dan allemaal te zien? Bill en Will doen niet anders: zij laten door straling dingen verdwijnen. Bekijk hier het filmpje.

Ziekenhuisopname

Heb je een liesbreuk, of krijg je buisjes in je oren, of moeten je keel- of neusamandelen gekipt worden? Dan moet je voor een operatie naar het ziekenhuis. Wat gebeurt er op zo’n dag met je? Bart laat in het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam zien dat een ziekenhuisopname best meevalt en… Bekijk hier het filmpje.

Natuurlijk kun je ook filmpjes over andere onderwerpen bekijken bij Het Klokhuis. Kortom, er is van alles te zien!

Geplaatst: 21 maart 2013 – Door: Redactie MSkidsweb  – Bron: Het Klokhuis

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top