;
skip to Main Content

Mobieltje of Netflix met oogbewegingen bedienen

Je mobieltje of Netflix met oogbewegingen bedienen? Het klinkt als een droom, maar er worden uitvindingen gedaan die dit in de toekomst misschien wel mogelijk maken. Netflix doet veel onderzoek naar nieuwe en handige dingen. Verschillende uitvindingen bespreken ze op de zogenaamde ‘Hack Day’.

Gebruikers van Netflix kunnen misschien in de toekomst series en films bekijken door hun tong en ogen te gebruiken. Het is een nieuwe uitvinding die wordt uitgetest. Door je ogen te bewegen, beweegt de cursor op het scherm van de televisie. Het uitsteken van je tong zorgt ervoor dat je een stap teruggaat in het menu. Als dit lukt dan kunnen veel meer mensen Netflix gebruiken dan nu.

Arkit

“Door de technologie hoeft de kijker geen afstandsbediening meer te gebruiken”, zeggen de mensen van het team van Eye Nav. Zij hebben de nieuwe app ontwikkeld. “De uitvinding zou voor mensen met een handicap een belangrijke hulp kunnen zijn.”

eBay

eBay is ook bezig met uitvindingen. Hun project heet ‘Head Gaze’. Met deze uitvinding bestuurt de consument de apparaten met kleine hoofdbewegingen. De bedenker van Head Gaze is een medewerker die zelf een lichamelijke beperking heeft.

Tijdens het koken

“Er zijn allerlei situaties waarbij het niet handig is om apparaten met de vingers te bedienen”, benadrukte Cicek. “Bijvoorbeeld in de keuken op je mobiele telefoon een recept bekijken terwijl je aan het koken bent en je beide handen al gebruikt. Of een smartphone of tablet in de kou blijven gebruiken zonder je handschoenen uit te trekken.”

Nog niet zeker

Het is helaas nog niet zeker dat de uitvinding van Eye Nav echt doorgaat. Slechts een paar van de ideeën die de onderzoekers tijdens de Hack Day laat zien, wordt later ook echt gebruikt.

Door: Angelique
Bron: MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top