Wie een rolstoel duwt, loopt er altijd achter. Dat is eigenlijk heel ongezellig. De dochter van Nicole van den Dries zit in een rolstoel. Praten met elkaar gaat eigenlijk heel lastig als je zo achter elkaar loopt. Ontwerpers van de TU Delft hebben daarom een rolstoel gemaakt waar je naast kunt lopen.

mantelzorgLastig contact maken met elkaar onderweg

Nicole is fysiotherapeut. Zij werkt met kinderen die moeten revalideren. Haar dochter heeft meerdere beperkingen. Nicole vond het raar dat ze altijd achter de rolstoel liep. Ze vertelt: “Mijn dochter kan niet praten, dus communiceren als zij in de stoel zit en ik er achter loop, is heel lastig.”

De dochter van Nicole wil wel graag contact met haar moeder. “Soms ga ik er half naast lopen, maar dan is duwen weer moeilijker.” Dat moet anders kunnen, dacht Nicole. Ze ging dat uitleggen aan onderzoekers van de TU Delft. Die gingen er mee aan de slag.

Extra hendel

Een onderzoeker van de TU Delft (Lucy Bennett) kwam samen met collega’s met een oplossing. Zij bedachten een extra hendel die je aan de rolstoel kunt maken. Daardoor kan de begeleider en naast lopen. De uitvinding heeft al een revalidatieprijs gewonnen. Het voorbeeld wordt nog verder verbetert.

Wil je meer lezen? Kijk dan hier.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: RTL Nieuws

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *