;
skip to Main Content

Nieuw Circuit in Zandvoort

Vlak in de buurt van het “echte” circuit van Zandvoort, waar ook Max Verstappen zijn rondjes zal rijden, is er het Circuit II. Dit is geen racebaan, maar een speciaal natuurgebied.

Circuit II ligt naast zorgcentrum Nieuw Unicum. In Nieuw Unicum wonen mensen die niet meer thuis kunnen wonen omdat ze niet alles meer kunnen doen door multiple sclerose.

Circuit II is in 1995 verzonnen door John Körmeling. Het stond in Zandvoort bekend als “het Schelpenpad”. Na al die jaren was het nu wel weer toe aan een opknapbeurt. Er is gras gemaaid en er zijn bordjes neergezet met informatie erop. Op 2 juli werd Circuit II nog een keer geopend door de ontwerper én bewoners van Nieuw Unicum.

Enthousiast

Rob van West, bewoner van Nieuw Unicum, is blij met de opgeknapte paden.Op het hoogste punt van de route stopt hij even en geniet van het uitzicht. “Schitterend toch?!” Bewoonster Britta Ravensbergen stopt even bij één van de bordjes langs het pad. De boodschap luidt om even de ogen te sluiten en goed te luisteren. “Ik hoor een merel en een waterval”, lacht ze. Ook zij is net als de andere bewoners enthousiast over het nieuwe circuit. “Max Verstappen is hier altijd welkom, maar wel lopend!”

Geen lawaai

John Körmeling is vanuit Eindhoven naar Zandvoort gekomen. “Het grootste verschil met het andere circuit is het geluid. Daar heb je alleen maar lawaai, dit is voor de fluisteraar”, zegt hij. Vooral de bewoners van Nieuw Unicum zullen gebruik gaan maken van de paden, maar iedereen is welkom.

Schelpen, geen asfalt

“Deze paden bestaan uit schelpen en klei en is geperst. Dat is perfect, je kunt er zelfs met je racefiets overheen zonder lekke banden te krijgen. En het kan ook makkelijk weer opengemaakt worden als er een leiding breekt”, zegt Körmeling. Als Körmeling mag kiezen, dan verdwijnt al het asfalt en wordt deze ‘schelpen-kleimix’ gebruikt, ook op het echte Circuitpark, een paar honderd meter verderop. “Dat zou te gek zijn als al dat stof dan opwaait. Als een soort extra element!” Waarschijnlijk vinden ze dit geen goed idee op ‘Circuit I’…

Filmpje

Bekijk hier het filmpje over Circuit 2.

Door: Angelique
Bron: NH Nieuws

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top