;
skip to Main Content

Nieuw in de Efteling: virtual reality-versie van Droomvlucht

De Efteling heeft vandaag een speciale virtual reality-versie van Droomvlucht gemaakt. Tot nu toe was de populaire attractie vanwege veiligheidseisen niet toegankelijk voor rolstoelers en andere invaliden. Speciaal voor hen is een interactieve virtual reality-beleving gemaakt en die is nu geopend. 

DroomvluchtBij de uitgang van Droomvlucht is een aparte ruimte waar invalide bezoekers een virtual reality-bril op krijgen. Op die manier krijgen ze toch mee wat er in de 25 jaar oude attractie te zien is. Bovendien kunnen ze dankzij een koptelefoon en een microfoon contact houden met hun gezelschap in de karretjes.

“Ze beleven dus hetzelfde als de gasten die op dat moment in de gondels zitten”, vertelt Efteling-directeur Fons Jurgens. “Op die manier is het echt een groepsbeleving. Met de virtual reality-headset is het bovendien mogelijk om 360 graden om je heen te kijken.” Er zijn ook wind- en geureffecten, om de beleving zo realistisch mogelijk te maken.

Het is niet nodig om de Virtuele Droomvlucht vooraf te reserveren, maar de capaciteit is beperkt. Er zijn twee opstellingen met elk twee headsets. Per virtuele rit is er plaats voor één invalide met een faciliteitenkaart en één begeleider, die contact kunnen hebben met maximaal twee personen in de attractie. Zij moeten eerst wel gewoon in de rij staan.

Een handjevol attracties in de Efteling is niet toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Naast Droomvlucht gaat het om Villa Volta, de Monorail bij het Volk van Laaf, kindermolen Polka Marina en het Doolhof. In het Sprookjesbos moeten invaliden Doornroosje en een deel van het Kabouterdorp noodgedwongen overslaan.

Bron: Loopings.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top