;
skip to Main Content

Nijn met een gebroken oor beter maken in VUmc

VUmc, Teddy Bear Hospital‘Nijn heeft een gebroken oor!’ en ‘Leeuwtje heeft pijn in zijn mond’. Het is een drukte van belang in patio X van de polikliniek. Zieke en gewonde beren, knuffels en poppen kunnen deze week terecht in het Teddy Bear Hospital VUmc voor een consult of een operatie. Zo’n 950 kinderen van basisscholen uit Amsterdam en omstreken gaan met hun zieke knuffel naar de dokter.

Borstkasten beluisteren, ogen bekijken en reflexen testen om vervolgens in een operatiekamer de knuffel ook zelf weer helemaal beter maken. Het Teddy Bear Hospital laat jonge kinderen spelenderwijs kennismaken met het ziekenhuis, om zo de angst voor dokters en ziek-zijn enigszins weg te nemen. Bovendien is dit voor de ruim 250 studenten geneeskunde, verpleegkunde en tandheelkunde een mooie manier om hun communicatieve vaardigheden trainen en te leren omgaan met kinderen.

Sanne van Beem, geneeskundestudent en voorzitter van Teddy Bear Hospital: “Studenten leren hier heel snel hoe je aan een kind uitlegt waarom er van de beer of aap een röntgenfoto moet worden gemaakt”. Vaardigheden die in een later stadium van hun carrière noodzakelijk zijn bij het onderzoeken en behandelen van kinderen.

Het Teddy Bear Hospital wordt georganiseerd door IFMSA-VUmc, onderdeel van de internationale organisatie voor geneeskundestudenten IFMSA-NL.

bron: VUmc

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top