Tot nu toe kon een methyl prednisolon kuur alleen via een infuus gegeven worden. Met een naaldje in je arm of hand werd de vloeistof gegeven. Nu kun je de kuur ook thuis in tabletvorm innemen.

Wanneer iemand een schub (MS aanval) heeft, moet hij soms naar het ziekenhuis voor een infuuskuur met Methyl prednisolon. Deze kuur kan er voor zorgen dat de aanval minder lang duurt. Ook kun je eerder (deels of helemaal ) van je klachten af zijn.

BehandelingenPrednisolon Tablet

Tot nu toe kon een “pred-kuur” alleen via een infuus gegeven worden. Met een naaldje in je arm of hand werd de vloeistof gegeven. Daarvoor moest je 3 tot 5 keer naar het ziekenhuis. Soms kan je ook in het ziekenhuis blijven tijdens die kuur.

Nu kun je een Methylprednisolon kuur thuis in tabletvorm innemen. Het gedoe van reizen, zeker voor iemand die midden in een terugval zit, heb je dan niet meer.

 

Buitenland

In het buitenland is methylprednisolon al langer in tabletvorm mogelijk. Onderzoek uit 2017 laat zien dat er geen verschil is tussen de werkzaamheid van infuus en tablet. De bijwerkingen zijn ongeveer hetzelfde.

Ook Nederlandse neurologen vinden dat medicatie in tabletvorm vaker moet kunnen, net als in de landen om ons heen. De pillen mogen alleen door de neuroloog voorgeschreven worden. Dus je moet nog wel voor een afspraak naar je neuroloog.

 

Nu nog niet overal

In Nederland is de medicatie in pilvorm nog niet overal verkrijgbaar. Daarom maakt het Catharinaziekenhuis in Eindhoven samen met het Elisabeth Tweesteden ziekenhuis in Tilburg de pillen in haar eigen apotheek. Het Catharinaziekenhuis verzendt het medicijn naar alle andere ziekenhuisapotheken. Neuroloog en initiatiefnemer Edo Arnoldus van het Elisabeth Tweestedenziekenhuis verwacht dat de pillen snel beschikbaar komen voor alle MS-patiënten.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: Website ETZ.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *