;
skip to Main Content

Quad voor rolstoelgebruikers op Kalmthoutse Heide

Vlak over de grens met België ligt een mooi natuurgebied; de Kalmthoutse Heide. Als rolstoelgebruiker is het lastig om de natuur in te gaan. Het is er vaak hobbelig en er zijn slechte wegen. Daar hebben ze iets op gevonden.

In de Kalmthoutse Heide kun je voortaan met een speciale rolstoel op pad. Hij heet de Cadweazle. Het is een elektrische rolstoel met hele dikke banden vol lucht. Een soort quad, die ken je misschien wel. Zand en takken zijn voor deze rolstoel geen probleem. Daardoor kunnen rolstoelgebruikers nu de hele Kalmthoutse Heide bezoeken.

Lut Sels mocht de rolstoel als eerste uitproberen. Zij zegt: “In het begin is het even aanpassen. Je moet uitzoeken hoe het werkt, hoe je moet draaien en hoe de rolstoel reageert. Maar dat leer je snel. We hebben op een grote zandvlakte gereden. Met een gewone rolstoel kan dat niet. De rolstoel kan tussen de 3 en 6 km per uur, dat kun je zelf bepalen.”

Lut legt uit: “Omdat je de rolstoel zelf kunt besturen, voel je je heel vrij en zelfstandig. Je hoeft met niemand rekening te houden en kunt zelf bepalen waar je heen wilt. Ook kun je stoppen waar je zelf wilt om naar de natuur te kijken.”

De man van Lut is ook blij met de rolstoel. Hij vertelt: “Door de rolstoel kunnen we nu samen wandelen, naast elkaar. Dat kon voorheen niet, want dan moest ik de rolstoel duwen. Nu kunnen we veel makkelijker met elkaar praten.”

Je kunt de elektrische rolstoel van te voren reserveren. Kijk daarvoor op deze website.

Door: Angelique
Bron: Radio 2 België

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top