;
skip to Main Content

Reuzerolstoelen te zien op Koningsdag

Ben je deze Koningsdag in Amsterdam? Dan zie je daar vast en zeker een paar reuzerolstoelen voorbij komen. Het is een straattheater en heet ‘Sound Wheelies’. Ze gebruiken reuzerolstoelen waarop met slagwerk muziek wordt gemaakt. De straatartiesten zijn mensen met en zónder beperking.

nieuws16_sound_wheelies_concept_200Musicalmelodieën

Roll Musicall is de naam van de act die het straattheater ‘Sound Wheelies’ op Koningsdag gaat opvoeren. “Musicall met dubbel l, want íedereen is welkom bij ons”, vertelt Henk Schoenmaker, die het stuk mede-regisseerde. “En musical, omdat we verschillende bekende musicalmelodieën gaan spelen.”

Stalen klanken

De muziek wordt gemaakt met allerlei instrumenten, waaronder enorme grote stalen rolstoelen in verschillende maten. De artiesten mét beperking nemen plaats in de rolstoelen en de rest duwt de voertuigen vooruit. “De rolstoelen zelf zijn dus ook een instrument. Iedereen heeft een stok waarmee hij ritmes maakt door op de ijzeren frames van de rolstoelen te slaan. Prachtige stalen klanken.”

“Theater is voor iedereen”

De straatact is bedacht door theaterproducent 5D. Die ervoor strijdt om het theater toegankelijk te maken voor íedereen in de samenleving. Symbool daarvoor staan de rolstoelen. “De mix tussen mensen met en zonder beperking is erg belangrijk, vinden wij”, vertelt Beer Boneschansker van 5D. “Het is ook juist niet de bedoeling dat we iets organiseren voor alleen mensen met een beperking. Wij zijn er voor iedereen. Theater is voor iedereen.”

Door: Angelique
Bron: Nationale Vereniging de Zonnebloem en www.wijzijn5d.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top