Als je in een rolstoel zit, dan kun je niet overal even makkelijk naar binnen. Sommige restaurants of winkels hebben geen rolstoelplaat. Dat zijn speciale platen waardoor je makkelijk over een drempel heen kunt rijden. Patricia Oosterdarp wil daar iets aan doen. Met LEGO.

Ze heeft dit niet helemaal zelf verzonnen; in Duitsland is iemand die ze ‘LEGO Oma’ noemen. Zij maakt rolstoelplaten van Legostenen en deelt ze dan uit aan winkels of restaurants. Patricia zegt: “Dit wilde ik ook heel graag doen, dus stuurde ik LEGO Oma een mailtje of dat mocht.”

Aan de slag

Patricia ging enthousiast aan de slag. Ze maakte zelf een plaat om te zien hoeveel stenen je ervoor nodig hebt en hoe lang je bezig bent. Patricia is de enige persoon in Nederland die zo’n plaat heeft. “Hij ligt hier nu al ruim een jaar en is nog helemaal mooi.” De plaat is opgebouwd uit verschillende Legoblokjes. Laag voor laag en met sterke lijm zodat de stukjes goed blijven zitten.

Hoe verder

Door corona ligt alles een beetje stil. Zodra het kan is Patricia van plan om middelbare scholieren te vragen de platen te maken. Misschien met een speciale leraar die kan helpen. Het is belangrijk dat de jeugd de platen maakt en uitdeelt. Hierdoor snappen ze beter hoe belangrijk het is dat je met je rolstoel ergens naar binnen kunt.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: RTL Nieuws

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *