Sarah Kingma winnaar NHM-prijs 2021Sarah Kingma uit Emmen heeft dit jaar de Nora Holtrust MSweb-prijs gewonnen! De prijs is vrijdag door de redactie van MSweb uitgereikt. Vanwege corona gebeurde dit digitaal.

Uit een lange lijst kandidaten werd Sarah begin mei samen met vier anderen genomineerd. Ruim twee weken lang kon iedereen stemmen op de persoon die zich afgelopen jaar het meest bijzonder ingezet heeft voor mensen met multiple sclerose (MS).

Kingma heeft een missie: medische hulpmiddelen aantrekkelijk maken voor jonge, modebewuste mensen, waardoor je uitstraalt dat je méér bent dan je beperking. Sarah heeft zelf MS. Na een stamceltransplantatie verdwenen haar MS-klachten en nu omarmt ze haar tweede leven. Ze blijft zich inzetten voor een beter leven (voor anderen) met MS. Sarah krijgt hiervoor op een positieve manier aandacht in de media. De redactie van MSweb vindt het vooral fijn dat zij zich richt op jonge mensen.

In deze video zie je de prijsuitreiking aan Sarah!

Sarah Kingma zegt: “Ik wil graag dat hulpmiddelen er niet meer uitzien als ‘voor oudjes’. Oud én jong gebruiken hulpmiddelen en dat is niets om je voor te schamen. Ze mogen dus best opvallen en zo iets positiefs bijdragen aan wie je bent.”

Sarah wordt ook zéker geprezen om haar positieve houding in het leven. Op jonge leeftijd (22 jaar) hoorde ze dat ze een agressieve vorm van MS heeft. De manier waarop ze hier mee omging, inspireert veel jonge mensen. Daarnaast is haar doorzettingsvermogen bewonderingswaardig: ze maakte bijvoorbeeld toch haar studie psychologie af. Ook de zoektocht naar voor haar de beste pijnstillers en behandeling is indrukwekkend.

Kortom, haar eigen verhaal gaat echt over waar zij nú voor staat: empowerment van mensen met een chronische ziekte of handicap.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *