;
skip to Main Content

Schrijfster Harry Potter geeft geld voor MS-onderzoek

Schrijfster Harry Potter geeft geld voor onderzoek naar MS

Schrijfster Harry PotterJ.K. Rowling – de schrijfster van de Harry Potter-boeken – heeft geld gegeven voor onderzoek naar MS. Zij schenkt ruim 17 miljoen euro aan het neurologische onderzoekscentrum van de universiteit van Edinburgh. Dat vertelt de BBC.

Het onderzoekscentrum werd in 2010 opgericht. Hiervoor doneerde de schrijfster toen al 11 miljoen euro. Het centrum is vernoemd naar Rowlings’ moeder, die Anne heette. Anne Rowling overleed op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van ziekte MS.

De universiteit zegt te hopen dat de donatie aan de Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic MS-patiënten en hun families wereldwijd veel zal helpen

De schrijfster van de Harry Potter-boeken liet zelf weten: “Toen de Anne Rowling-kliniek werd opgericht, durfde niemand van ons te voorspellen wat een ongelooflijke vooruitgang geboekt zou worden. Ik ben er erg trots op dat de kliniek grote plannen combineert met praktische steun. Ook is er aandacht en zorg voor mensen met MS, ongeacht het type en stadium. Ik weet uit eerste hand welk verschil deze steun kan maken.”

Bron: Welingelichte Kringen

Door: Redactie MSkidsweb

 

Meer nieuwsberichten lezen die met MS te maken hebben? Klik hier.

Bij onze grote zus MSweb lees je ook het laatste nieuws.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top