;
skip to Main Content

Steun voor onderzoek: Disability Studies

Professor Geert Van Hove heeft een team met wie hij onderzoek doet. Zij kijken naar wat er beter kan in het leven van gezinnen met een kind met een beperking.

Cheque

nieuws16_nsgk_logo_fbOp donderdagavond 6 oktober kreeg het team een cheque uitgereikt van de NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het bedrag van € 135.000,- is bedoeld voor onderzoek. Het team noemt het ook wel Disability Studies. Dit team van onderzoekers bij het VUmc kijkt wat je kunt doen om het voor mensen makkelijker te maken in het leven. Dingen die voor gezonde mensen gewoon zijn, zouden dat voor mensen het een beperking ook moeten zijn. De cheque werd uitgereikt tijdens de presentatie van het boek “Disability Studies in de Lage Landen” in de Postkamer in Nijkerk.

Wat moet er gedaan worden

Met zijn team onderzoekt de professor hoe het leven van een gezin met een kind met een beperking fijner gemaakt kan worden. Of wat gemeentes kunnen doen om te zorgen dat mensen met een beperking met activiteiten mee kunnen doen. Door het onderzoek komen ze meer te weten en dat is belangrijk.

Binnen het team

Ook binnen het team van Disability Studies werken onderzoekers met en zonder een beperking met elkaar samen. Daarnaast leren jonge studenten en wetenschappers met een beperking hier heel veel. Die kennis kunnen ze weer gebruiken voor stage- en promotieonderzoek in binnen- en buitenland.

Door: Angelique
Bron: NSGK

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top