Op 29 september 2021  kreeg dr. Susanne Kooistra de Hintzen Talent Award. Dit is een prijs voor jonge MS-onderzoekers om vooral door te gaan met het goede werk dat ze doen.

Op 15 mei 2019 is topneuroloog en immunoloog professor dr. Rogier Hintzen overleden. Hij was in 2002 oprichter en eerste directeur van het MS-centrum van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam (Erasmus MC). Susanne kreeg de prijs van Valentine en David Hintzen, twee kinderen van Rogier.

De afdeling neurologie van het Erasmus en Rogiers weduwe Eleonoor hebben de prijs bedacht. De prijs is bedoeld voor jonge MS-onderzoekers met talent. Rogier had nog 12 jaar willen doorwerken. Elk jaar, voor 12 jaar lang, wordt nu deze prijs van €3.000,- gegeven aan een jonge ms-onderzoeker met talent.

Susanne Kooista werkt als neurowetenschapper en moleculair celbioloog bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. En met haar eigen MS onderzoeksgroep kijkt ze naar de werking van ‘microglia’. Microglia zijn een soort steuncellen in het centraal zenuwstelsel.

De stichting MS Research heeft haar ook al een prijs gegeven voor het onderzoek van Suzanne. Klik HIER  voor meer info over deze MS-Fellowship prijs.

Susanne Kooistra is het tweede onderzoek talent dat de Hintzen Talent Award heeft gekregen. In 2020 was dr. Karim Kreft de eerste die deze award kreeg voor zijn onderzoek naar genen die een risico kunnen zijn voor de ontwikkeling van MS. Dr Karim Kreft werkt en studeert aan het Erasmus.

Het geld voor deze prijs is verzameld na het overlijden van Rogier Hintzen. Een bedrag van bijna €900.000,- werd opgehaald en wordt verdeeld over verschillende projecten. Deze prijs is één van de projecten van het fonds ‘Erasmus MC Foundation’.

Door: Redactie MSkidsweb
Bronnen: Erasmus MC Foundation, Eleonoor Hintzen, MS Research en MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *