;
skip to Main Content

Tips: Wat te doen als het zo warm is

Het is deze week heel erg warm, daarom is het Nationaal Hitteplan vanaf afgelopen dinsdag in werking gegaan. Ook mensen met MS kunnen veel last hebben van de warmte.

free_warm_water_200x133Wat is het Nationaal Hitteplan?

Dit is een plan van maatregelen, vooral bedoeld om mensen te waarschuwen voor problemen die kunnen ontstaan als het heel warm wordt. Deze tips zijn vooral bedoeld voor ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Zij kunnen de hitte niet goed aan. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft daarom advies: wat te doen als het zeer warm wordt?

Drink voldoende

Zorg ervoor dat je voldoende drinkt, het liefst water. Ook als je geen dorst hebt! Je weet of je te weinig drinkt als je minder vaak plast dan normaal of als de urine donker van kleur is.
Bedenk dat je ook veel vocht verliest zonder dat je het merkt, doordat je meer zweet dan normaal.

Tip: Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als je naar buiten gaat of ergens naar toe gaat.

Vermijd inspanning, zorg voor koelte

Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en zorg dat je je in de middag (tussen 12.00 en 16.00 uur) niet te veel inspant. ’s Morgens en ’s avonds is het koeler!
Neem een (voeten)bad of douche.
Zoek verkoeling onder een boom of bij water en slaap niet onder een te warme deken.

Houd je kamer koel

Zorg dat je kamer (en het hele huis) niet te warm wordt, door de gordijnen dicht te laten en/ of een zonnescherm uit te doen. Een ventilator of airconditioning kan ook goed helpen.
Zorg voor extra frisse lucht door ramen en/of deuren open te zetten op tijdstippen dat het buiten koeler is, zoals ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends.

Zorg voor elkaar

Let bij warm weer extra op mensen in je omgeving die misschien jouw hulp kunnen gebruiken. Dat kunnen mensen met MS zijn, maar ook anderen die last hebben van de warmte.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: Nu.nl, RTL Nieuws

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top