;
skip to Main Content

Toegankelijke restaurants

Brabant heeft drie restaurants die een toegankelijkheidskeurmerk hebben gekregen. Dat betekent dat het restaurant rekening houdt met mensen met een beperking. Een soort ‘pluim’ of ‘vind ik leuk’ dus. Brabant is de eerste provincie in Nederland met drie van die restaurants.

nieuws16_toegankelijkheid_freeWaar kun je terecht

In Brabant gaat het om restaurant ‘Meneer Frits’ en ‘Wasvenboerderij’ in Eindhoven. In Milheeze kreeg restaurant ‘Nederheide’ een keurmerk.

Menukaart in braille

Het is voor het eerst dat restaurants zulke keurmerken krijgen. Deze ‘pluim’ komt van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. In totaal hebben nu tien restaurants een toegankelijkheidskeurmerk. De restaurants zijn niet alleen goed bereikbaar ook voor mensen met een beperking. Voor slechtzienden is een menukaart in braille aanwezig en slechthorenden mogen de muziek zachter laten zetten.

Ongeluk

Gerard de Nooij is van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid en zit zelf na een ongeluk in een rolstoel. Hij legt uit: “Dat Brabant zo goed scoort met toegankelijke restaurants, is echt toeval. Of misschien is Brabant gewoon heel toegankelijk. De beoordelingen van de restaurants zijn door keurmeesters uit het hele land gedaan.”

Normaal

De bedoeling is dat bedrijven enthousiast worden om zoveel mogelijk te doen om mensen met een beperking te helpen. Om hun leven buitenshuis makkelijker te maken. Op die manier wordt het voor hun ook normaal om ergens heen te kunnen. Net zoals gezonde mensen overal heen kunnen.

Eigen ervaring

Gerard spreekt veel uit eigen ervaring. “Je wilt niet weten hoeveel restaurants zeggen een invalidentoilet te hebben en die blijkt er dan niet te zijn. Heel vervelend.”

Restaurant links:

KLIK HIER voor meer info over het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid

Door: Angelique
Bron: Omroep Brabant

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top