Toegankelijkheid openbaar vervoer

ToegankelijkheidDe overheid heeft samen met bedrijven afspraken gemaakt voor betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer (OV). Hiermee wordt bedoeld dat mensen met een beperking (bijvoorbeeld moeilijk lopen of zien) tóch gewoon de bus, trein en metro kunnen nemen.

Samen met de bedrijven in het openbaar vervoer is op 7 november het Bestuursakkoord Toegankelijkheid Openbaar Vervoer 2022-2032 getekend. Daarin staat dat uiterlijk in het jaar 2040 het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarnaast moet informatie over reizen met een beperking duidelijker worden en de toegang tot perrons en haltes beter.

Er zijn nog meer afspraken gemaakt. Al snel moeten er in alle treinen wc’s zijn. Ook worden de organisaties van mensen met een beperking meer gevraagd om te helpen.

Grote problemen

De laatste tijd zijn er juist veel problemen voor mensen met een handicap bij het OV. Vooral mensen met een rolstoel of scootmobiel komen in de problemen. De NS rijdt met kortere treinen en heeft personeelstekort.

Daarom heeft Kamerlid Lucille Werner gezegd dat er snel iets moet gebeuren. Staatssecretaris Vivianne Heijnen zegt dat de problemen inderdaad zorgelijk zijn. Zij vindt dat de NS er zelf iets aan moet doen. Ze gaat wel praten met de NS. Vóór de Kerstvakantie komt ze met een brief die ingaat op het reizen met de trein voor mensen met een handicap.

Ook wil ze vragen of mensen met een beperking gebruik mogen maken van de eerste klas rijtuigen.

Bron: MSweb
Meer nieuwsberichten vind je hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *