;
skip to Main Content

Videospelletjes verbeteren cognitie

Neurowetenschappers (mensen die de hersenen onderzoeken) hebben gekeken of videospelletjes de cognitie van mensen met MS kunnen verbeteren. Cognitie is alles wat met denken, onthouden en leren te maken heeft. Videospelletjes kunnen helpen om klachten te verminderen door bepaalde delen in je hersenen te trainen.

nieuws16_puzzelTrainen

Beschadigingen in de hersenen zorgen ervoor dat je last kunt krijgen van cognitieve klachten. Italiaanse neurowetenschappers hebben gekeken of het helpt om speciale spelletjes te doen. De naam voor deze spelletjes is “Dr. Kawashima Hersentraining”. Misschien ken je het wel van de DS waarop je het kunt spelen. Hierbij worden hersenen getraind met puzzels, woord memory en andere uitdagingen om de geest te trainen.

Onderzoek

Er deden 24 MS-patiënten met cognitieve stoornissen mee. Ze werden verdeeld over twee groepen. Groep 1 deed thuis een revalidatieprogramma van acht weken. Hierbij deden ze vijf dagen per week een spel van 30 minuten per dag. Groep 2 kwam op een wachtlijst en was controlegroep.

Aan het begin en na acht weken werden cognitieve tests en een MRI gedaan. Bij groep 1 werd een belangrijke verbetering gezien. Vooral de concentratie was beter geworden, maar ook het uitvoeren van taken en het kunnen nadenken. Volgens de onderzoekers is het goed om hersentraining met behulp van videospelletjes te verwerken in een revalidatieprogramma.

Door: Angelique
Bron: MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top