;
skip to Main Content

Tot 10 juni: Week van de Jonge Mantelzorger

Deze week, t/m zondag 10 juni, is het de Week van de Jonge Mantelzorger. In het hele land worden activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld in Amsterdam en Noord-Brabant.

Week Jonge MantelzorgerJonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Als jongeren langere tijd mantelzorg verlenen, kan dat verschillende negatieve gevolgen hebben:

  • problemen tijdens het opgroeien, door te veel verantwoordelijkheid en te weinig tijd voor de eigen ontwikkeling
  • lichamelijke en emotionele klachten zoals stress en vermoeidheid
  • meer behoefte aan zorg: jonge mantelzorgers doen op latere leeftijd vaker een beroep op de (geestelijke) gezondheidszorg dan andere jongeren

Deze gevolgen worden vergroot doordat jonge mantelzorgers niet gauw over hun zorgen praten. Vaak weten ze niet waar ze hiervoor terecht kunnen. Praten met familie of vrienden kan helpen! Kijk voor meer tips op deze FLYER van Mezzo of in onze MS X-tra over Mantelzorg.

Bron: Week van de Jonge Mantelzorger en Mezzo

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik vind het erg goed dat er aandacht wordt besteed aan deze groep mensen die zich al van jongs af aan bezig houden met de zorg voor hun familieleden. Ik geloof dat deze groep goed wat extra aandacht kan gebruiken voor hun eigen ontwikkeling. Er mag ook best wat meer bewustwording gecreëerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top