De Verenigde Naties hebben 3 december uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’ (International Day of Persons with Disabilities).
In Nederland heet deze dag ‘Wereld Gehandicapten Dag’.

Op de Wereld Gehandicapten Dag, wil de VN nog meer aandacht geven aan mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een functiebeperking. Dit jaar is de 14e keer en heeft het thema: De Toekomst Is Toegankelijk.

De Duels gaan net als in voorgaande jaren gewoon door. Het gaat er hierbij vooral om activiteiten waarbij mensen met en zonder een handicap elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan door middel van verschillende activiteiten: van hardlopen voor blinden tot het bezoeken van een museum. De bedoeling is dat mensen van alle leeftijden, achtergronden en mogelijkheden elkaar ontmoeten. Gehandicapten en niet-gehandicapten de ervaring geven dat je met een handicap ook heel goed kunt meedoen.

In Nederland wordt sinds 2008 door Stichting Gdag de ‘Nationale Wereld Gehandicapten Dag’ georganiseerd met de opbrengst van de jaarlijkse Rotterdam Swim.

Klik hier voor meer informatie over deze dag.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: Website Wereld Gehandicapten Dag

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *