Hoi allemaal,

Mama is druk bezig met het afronden van mijn mooie zelfgemaakte verhaal, maar intussen is het alweer bijna Kerst. We hebben ook al Sinterklaas gehad. We vierden het dit jaar niet uitbundig, maar we hadden het met zijn drieën ook heel gezellig.

Opdr_DagboekJasmijn_KerstgroetIk kreeg zelfs een prachtig kado van de Sint. Ik heb namelijk een microscoop gekregen. Daarmee kan ik van alles bekijken en hij kan zelfs op mijn laptop worden aangesloten. Dan krijg je echt hele gave plaatjes, die kan ik dan weer opslaan. Ik lijk wel een beetje op een griezeldokter!

Zo had mama een dode mug gevonden. Dus ik heb een vleugel van de mug op een glaasje gelegd. Met een speciale gel kan je er dan een preparaat van maken. Zo heet het, als je iets om te bekijken eerst bewerkt en op een glaasje legt in een vloeistofje en het afdekt met een klein dekglaasje. Die vleugel waait er anders zo af, vooral als je veel hoest of van die ‘ohhh’ en ‘ahhh’ geluiden maakt. Hihi!

Na de Sint werd het eindelijk echt een beetje winterweer.

Het voelt nu dan ook wat beter dat we net ons 1e rapport hebben gekregen waar ik allemaal hele mooie cijfers op had. IK haal nu geen tienen meer, maar ruim voldoendes en ik ben er erg trots op. Kerstontbijt ook al gehad en nu lekker twee weken vakantie. Helemaal niets doen, lekker luieren, lekker eten, spelletjes doen en filmpjes kijken.

We hebben vorige week voor elkaar kerstcadeautjes gekocht, dus er staan allemaal mooie pakjes onder de boom. Dat was echt leuk, want niemand weet wat we voor elkaar gekocht hebben. Ik hou het nog nèt vol om niet stiekem te kijken, haha.

Vandaag komt mijn beste vriendin slapen, dus ik ga er snel vandoor. Ik ga lekker met haar bijpraten en feesten. Vakantie: wees welkom. En voor al onze trouwe lezers alvast hele gezellige warme feestdagen en een super mooi gezond Nieuwjaar.

Tot gauw, dan komt mijn eigen verhaal…

Daagggg………

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *