Daan en Lot vertellen veel verhalen op school over hun reis naar Spanje. Ze vonden het allebei geweldig. Ook moeder ziet het helemaal zitten. Ze is druk bezig met het bestellen van een scootmobiel die meekan in het vliegtuig.

bf5biebdaanlot_kofferOok allerlei andere hulpmiddelen heeft ze nodig in Spanje. Zoals een douchestoel en een rolstoel. Oom Ron is alweer teruggereisd, hij gaat allerlei dingen voorbereiden. Daan en Lot konden ook een ochtend meekijken op de internationale school.

“Dat was vet gaaf”, zegt Daan. Lot heeft veel leuke oudere jongens gezien.
“Die school was veel leuker”, zegt Daan.
“Och, de school was wel aardig, maar school is nooit leuk”, vindt Lot.

Moeder heeft oom Ron aan de telefoon. Ze is erg opgewekt.
“Alles loopt zo voorspoedig”, zegt mam blij. Daan en Lot krijgen er ook een blij gevoel van. Allemaal leuke dingen moeten er geregeld worden.
“Wanneer kopen we een hond?’, wil Daan weten.
“Ik denk dat het beter is om dat daar te doen”, antwoordt moeder.
“Een Spaanse hond”, zegt Daan, ja dat lijkt hem wel wat.

Vader is ook van alles aan het regelen als hij uit zijn werk komt. Hij werkt nog een paar dagen en dan is zijn werk in Nederland klaar, Pap vertrekt dan naar Spanje om oom Ron te helpen. Moeder, Daan en Lot blijven nog even in Nederland tot alles in Spanje klaar is. Daan vindt het jammer dat hij wel gewoon naar school moet, daar heeft hij helemaal geen zin meer in. Daan wil naar Spanje, daar naar school en eindelijk een hond krijgen. Lot vindt het wat moeilijker. Ze moet ook afscheid nemen van haar vriendinnen. Natuurlijk kunnen ze straks wel chatten op de computer, maar dat is toch anders.

Moeder stelt voor om samen een cursus Spaans te doen. Daar moeten Daan en Lot wel om lachen. Samen met mam naar school! Toch is het wel een goed idee en ze schrijven zich in voor een cursus in de buurt. De lessen worden in de avond gegeven en na het eten gaan ze er samen heen. Helaas is het niet zo rolstoeltoegankelijk en moet moeder een stukje lopen met de krukken. De les wordt gegeven door een echtpaar. De vrouw is in Spanje geboren en heeft daar lang gewoond.

“Waarom blijft ze daar dan niet, het weer is veel lekkerder?”, fluistert Lot. De vrouw heeft het gehoord en moet lachen.
“Voor de liefde doe je veel”, en ze kijkt verliefd naar haar man. Dat begrijpt Lot wel, dat je zo verliefd op iemand bent dat ze altijd bij diegene in de buurt wil zijn. Daan en Lot leren het Spaans gemakkelijk. Ze moeten vertellen hoe ze heten en hoe oud ze zijn. Lot kan zelfs nog vertellen dat ze uit Holland komt.
“Eitje”, vindt Lot. Moeder vindt het veel moeilijker en zit af en toe erg te stotteren. Daan moet er bijna om lachen.

Als vader een paar dagen later terug komt, meldt hij dat alles geregeld is. Ook pap spreekt al een beetje Spaans, geleerd van de werkmannen die in hun aanstaande huis bezig zijn.
“Dan moet ik maar gauw naar Spanje gaan om daar de taal te leren”, vindt mam. En dat gebeurt uiteindelijk. Daan, Lot, vader en moeder vertrekken naar Spanje om daar te wonen, werken en naar school te gaan.
4e5biebdaanlot_goodbye

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *