Nou, dat is ook lekker. Ik moet er van zuchten, zo vervelend vind ik dit. We hebben best een fijne grote tuin. Zoals jullie weten, hebben we een eigen moestuintje. Het moestuintje is verdronken. Jammer.

08aDagboekJasmijn_Verhaal37We hebben ook een lekker groot zwembad. Je weet wel; zo’n bad met een pomp erin en een slap zeil erover. Er moet dan een soort bal in. Daarin doet mama van die chloor tabletjes en dan gaat ’s nachts de pomp aan en blijft het water lekker fris.

Al eind mei hadden papa en mama het bad neergezet. Het duurde een hele middag om het te vullen. Ik heb er toen even in gezeten, maar het was natuurlijk erg koud. Daarna heb ik er nog 1 keer in gespetterd, toen het heel even warm was. Maar door al die regen die steeds maar valt, was dat zeil dat er overheen ligt ook verdronken. Ook jammer.

Zucht, papa en mama hadden het bad maar weer opgeruimd. Het werd een beetje te vies. Er viel de hele maand alleen maar regen en het was echt te koud om erin te zwemmen.

Maar nu is het deze week weer warm. Papa en mama hebben met een snelheid van het licht de tuin opgeruimd en mijn zwembadje weer neergezet. Er gaat wel een fikse plons water in hoor, dat duurt echt uren. En dan is het nog te koud. En het bad is te groot om met heet water bij te vullen. Daarvoor heb je wel wat emmertjes nodig. Maar gisteren en vandaag heb ik heerlijk gezwommen. Gisteren was er een vriendinnetje bij me en hebben we poppetjes opgedoken.

Dat vind ik het leukst, spelen met kleine beestjes en poppetjes en die dan meenemen, het zwembad in. Ik moet ze alleen wel netjes opruimen van mama, want onze kleine hond gaat er mee aan de haal als ik niet oppas. Dan heb je opeens een olifant zonder slurf, hihi.

Deze week blijft het mooi weer dus ik ga er nog heerlijk van genieten. En hopen maar dat het dit keer iets langer mooi weer blijft, want het is vakantie!

Voor mama hoeft het allemaal niet zo. Die heeft alleen maar last van de warmte. Iedereen heeft het warm, maar vanmorgen had mama al een raar been door de warmte. Gelukkig gaat dat ook wel weer over, maar elk jaar heeft ze er last van. Ze wordt draaierig en meestal krijgt ze van die rare ‘dove plekken’ waar ik vorige keer over vertelde.

Mama blijft dus zoveel mogelijk uit de volle zon en als ze gaat wandelen met de hondjes, dan zet ze meestal een hoedje op. Ook op vakantie moeten we daar rekening mee houden. Wanneer het snikheet is, kan mama het beste in een zwembad liggen.

Het mooie weer is weer even voorbij en we gaan volgende week op vakantie, dus mama heeft de stop weer uit het zwembad gehaald. Hij gaat de schuur weer in. Nu maar hopen dat ik op de camping straks lekker kan zwemmen.
Daaagggg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *