Hoera, het is lente. Mama en ik zijn dol op de lente. Het is al veel langer licht en de krokusbolletjes steken hun hoofdjes boven de grond. Het is vandaag zelfs al 17 graden en het zonnetje schijnt. Heerlijk.
783DagboekJasmijn_Verhaal27Ik kan lekker langer buiten spelen. Ook gaan we na het avondeten met z’n allen de hond nog even uitlaten, want het is nog licht.

Mama vindt de lente ook heerlijk, maar ze wordt er wel weer heel erg moe van. Ik snap het soms ook niet hoor. Misschien komt het ook wel omdat ze door de lentekriebels veel meer doet. Jullie kennen het vast; de lente schoonmaakkriebels. Daar heeft mama ook last van, maar ze zegt zelf: “Ik kan steeds wat minder na elkaar doen.” Ik zie wel dat ze moe is en dat ze moeilijker loopt, dus ik probeer mama te helpen. Maar ja, ik wil ook gewoon lekker buiten spelen.

We hebben best een grote tuin, maar er is weinig ruimte voor nieuwe plantjes. Een groot deel van onze tuin is volgelegd met stenen, want mama moet er makkelijk door kunnen. Ons oude grasveldje moest weg want de scootmobiel moet er ook doorheen.
Maar mama en ik houden wel heel veel van groente- en fruitplantjes. Ze zag in een krantje van een tuincentrum een bak. In die bak kan je dan van alles planten. Dus hebben we een moestuintje gekocht. Een meter tuin. Dat is raar, hè.

In de tuin lag een stapel hout, 4 grote zakken aarde en wat zakjes met zaadjes van verschillende dingen. Papa en ik hebben in het weekend eerst dat ding in elkaar gezet. Toen konden mama en ik samen de tuin inrichten. We hebben eerst vier grote zakken aarde in de grote bak gegooid en daarna hadden we 16 vakken om zaadjes te planten.

We hebben veel soorten zaadjes geplant: worteltjes, pluksla, radijsjes, paprika, komkommer, tomaatjes en peterselie. Ook hebben we aardbeienplantjes. Gelukkig gaat er best veel snel groeien. Dan geef ik water en houden we alles goed in de gaten. Mama zegt: “Voor je het weet, met dit mooie weer, eten we sla uit ons eigen tuintje.”
Daarom zijn mama en ik zo blij met ons eigen plekje.
Daaaag

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *