Lexi wil graag mensen helpen door in contact met ze te komen of door antwoord te geven op vragen. Meteen al nadat haar eerste blog verscheen, stuurde Malène een reactie en vraag voor Lexi. Lexi geeft antwoord… aan Malène.

MSkidsweb ontving de volgende vraag van Malène, voor Lexi:

“Beste Lexi, bedankt voor het delen van je verhaal. Ik zal het retweeten. Ik wist niet dat al zo jonge mensen MS konden krijgen. Mijn broer kreeg het op zijn 46e jaar. Wat ik zou willen weten, is hoe toekomstige patiënten eerder de diagnose kunnen krijgen en niet zo lang van de ene dokter naar de andere moeten gaan zoals jij. Wat zou jouw tip zijn? Ik wil je veel sterkte wensen en dat je je optimisme houdt. Hopelijk doen de medicijnen te goed. Hartelijke groeten.”

 

Lexi beantwoordt Malène:

“Beste Malène,
Heel erg bedankt voor je vraag, ik beantwoord hem met alle liefde.
En om gelijk maar eerlijk met je te zijn, ik weet niet echt wat een goed antwoord is, want ik ben natuurlijk geen dokter en het verschilt waarschijnlijk per persoon hoe lang het duurt. In mijn geval duurde het ongeveer een jaar voordat ze echt wisten wat ik had, aangezien ik ook nog andere medische problemen heb. Ik kan wel meegeven dat je vooral het beste niet te veel op Google kan kijken Dit is omdat Google geen dokter is. Ook mijn dokter heeft dit afgeraden omdat mensen vaak dingen plaatsen die niet waar zijn, of dat ze er hele gekke en enge dingen van kunnen maken.

Mijn tip voor toekomstige patiënten is om te kijken naar de symptomen die ze hebben en dit melden bij de dokter waar ze bekend bij zijn in het ziekenhuis. Een tip om een snellere diagnose te krijgen bestaat namelijk niet echt. Wel heb ik nog een laatste tip die ik je wil meegeven; wees er vroeg bij!

Hopelijk heb je hier wat aan gehad!
Met vriendelijke groet,
Lexi”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *