Tante Saskia komt op bezoek, maar wat doet mam raar

Mam is inmiddels wel genezen van haar blaasontsteking, maar voelt zich erg moe. Daan en Lot vinden ook dat mam snel boos is. In de voorjaarsvakantie wilde ze niet zo veel. Pap wel. Ze zijn op stap geweest, ook met Kazan. Moeder wilde nergens mee heen en lag veel op bed. Heel ongezellig.

2aaBiebDaanLotzwembadVandaag is tante Saskia gekomen. Ze heeft al een aardige buik. Lot mag aan de buik voelen. Daan hoeft niet, die vindt het maar niets. “Zo, dus jullie hebben vrij?”, vraagt ze. “Tuurlijk, het is woensdagmiddag”, zegt Lot, ze heeft Sanne op schoot. Sanne wil helemaal niet op schoot, ze wil rondrennen en lekker overal aanzitten. “Zullen we wat leuks gaan doen?”, stelt Daan voor. “Ja, naar het zwembad of het speelparadijs, of naar de film”, roept Lot enthousiast. Tante Saskia moet erom lachen.

“Sanne moet ook mee, dus het zwembad is misschien wel een idee”, zegt ze. “Ze kan toch bij mam blijven”, vindt Lot. Moeder schudt heftig het hoofd en wil liever naar bed. “Ja, ga jij maar weer naar bed. Er is toch niets leuks met jou te beleven”, zegt Lot boos. Ook Daan die het meestal wel voor zijn moeder opneemt, is het met Lot eens.

Later als ze uit het zwembad terugkomen is het huis leeg. Daan, Lot, tante Saskia en ook Sanne hebben het leuk gehad. Nu is Sanne in haar buggy in slaap gevallen. “Dat is ook stom, pap is ook weg”, zegt Lot en dan ziet ze het briefje op de eettafel.

Ze kijkt geschrokken als ze het briefje leest. “Mam is weer naar het ziekenhuis”, zegt ze tegen Daan. “Daarom was ze zo moe. Ze heeft weer een Schub.”, zegt Daan. Hij voelt zich wat schuldig, zo aardig waren ze niet voor mam. Tante Saskia weet wel wat. “Ik ga even met jullie vader bellen. Dan moeten we eerst wat eten, want ik heb in ieder geval wel honger”.

Een uur later gaan ze naar het ziekenhuis. Met tante Saskia, Sanne en oom Ron hebben ze lekker Chinees gegeten. Mam ligt aan het infuus en kijkt heel blij als Daan en Lot binnenkomen. “Sorry, mam. Dat we niet zo aardig waren”, fluistert Lot. “Ja, ik ook sorry. Je kunt er niets aan doen”, zegt Daan. Mam lacht en knuffelt beide kinderen. “Voordat je het weet ga ik weer winnen met monopolie”.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *