Meivakantie

Het is vakantie en vooral Lot is daar erg blij mee. Ze heeft niet meer zo veel zin in deze school en wil het liefste dat het al zomervakantie is. Dan gaat ze tenminste eindelijk naar de middelbare school. Hoewel, het fijnst is natuurlijk vakantie. Het is een paar dagen best warm geweest.

f28biebdaanlot_eendjes“Weer mijn tijdschrift verdwenen, Fien heeft het zeker weer ergens anders neergelegd”, moppert pap. Fien komt nu al een paar weken schoonmaken. Het bevalt moeder erg goed. Vader wat minder, want Fien ruimt ook op. Dan liggen spullen die vader overal laat slingeren dus op een andere plaats en kan hij ze niet meteen vinden.

Moeder is heel opgelucht dat alles schoon is, ook voelt ze zich beter omdat ze veel minder hoeft te doen. Mam zit in huis steeds vaker in de trippelstoel, niet alleen voor het koken of de was ophangen. Soms stoot ze tegen de muur. “Oeps foutje”, roept ze dan.

Kazan is de hele week bij Daan en Lot omdat zijn baasje op vakantie is. Als ze Kazan uitlaten, gaan ze niet meer naar de vijver achter hun huis. Kazan wil dan achter de jonge eendjes aan. Er zijn drie moedereenden met kuikentjes. “Dan wil Kazan met ze spelen”, zegt Daan. Maar ze vinden het zielig voor de eendjes en lopen nu steeds een andere route, niet langs het water.

“Mam, wat voor klusjes kan ik doen om geld te verdienen?”, vraagt Daan. “Waar heb je geld voor nodig?”, wil zijn moeder weten. “Och, ik heb zulke coole stickers gezien, die wil ik op mijn skateboard plakken”, vertelt Daan en legt helemaal uit hoe ze er uit zien, hoe duur ze zijn en hoeveel hij er wil. Moeder zegt er over na te moeten denken.

“Jullie kunnen helpen in de tuin”, zegt mam de volgende dag. Het is mooi weer en best wel warm. Daan en Lot gaan meteen aan het werk. Moeder vertelt wat er allemaal moet gebeuren. “Helemaal niet zo erg om te doen”, zegt Lot als ze limonade drinken. Ook Daan vindt het wel meevallen en het schiet ook lekker op. “Waar is mamma gebleven?”, vraagt hij en kijkt om zich heen. In de tuin is ze niet. Ze vinden moeder op bed. “Elk jaar denk ik dat het wel mee zal vallen. Toch heb ik steeds weer last van de warmte”, zucht mam.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *