Moeder heeft een heerlijk weekend gehad met Mia, zegt ze zelf. Het lijkt alweer zo lang geleden!

Daan en Lot zijn weer naar school. Lot is gestart op de middelbare school. Ze moet nu iets vroeger 6d2biebdaanlotschoolboekenopstaan, want Lot moet nog een stuk fietsen. Daar moppert ze wel eens over, ook over de zware boekentas.

Toch vindt ze het erg leuk op de nieuwe school. Het begint te wennen en ze kan bijna alle lokalen zo vinden. Lot heeft een leuke klas. Er zitten twee meisjes van haar oude school. In de tweede klas zitten er ook leuke jongens heeft Lot gezien.

Moeder en Inge gaan weer elke week sporten. Inge heeft vaak last van haar schouders en nek. Maar sinds Inge gaat sporten, is de pijn in haar schouders en nek minder geworden. Moeder gaat ook altijd mee, ze vindt het gezellig, maar mam voelt zich jammer genoeg niet beter door het sporten.

In het weekend is Kazan er, pap en Daan gaan een stuk in het bos wandelen. Kazan is de oppashond. Hij woont gewoon bij zijn baasje, maar twee weekenden in de maand komt Kazan bij Daan en Lot logeren. Lot heeft geen zin om mee te gaan en ze wil nog aan een werkstuk schrijven. Mam is moe en gaat lekker op de bank een boek lezen.

“Zijn Daan en pap nog niet terug? Daans favoriete serie begint zo op televisie”, roept Lot van boven. Moeder doet net alsof ze het niet hoort. Ze heeft er een hekel aan als er zo gegild wordt in huis. Diana is intussen begonnen met het snijden van de groente en vindt het ook tijd worden dat ze terug komen. Het wordt steeds later en ze besluit nog niet te beginnen met koken.
“Mam, mam”, schreeuwt Daan. Mam schrikt op, snijdt bijna in haar vingers, Lot komt ook naar beneden gerend.
“Pap kan heel moeilijk lopen, hij knakte zo door zijn voet”, schreeuwt Daan, hij heeft Kazan aan de lijn. In de verte komt vader aangestrompeld. Moeder ziet meteen dat het mis is, Geert heeft veel pijn.
“Lot, kijk jij of de buurman thuis is, dan bel ik de dokterswacht”.

Uren later zit pap op de bank, zijn enkel is blauw en dik en ligt op een krukje. Mam heeft net koffie gezet. Daan en Lot waren erg geschrokken en liggen nu op bed. De buurman heeft Geert naar de huisarts gebracht. Vader moet een week rust houden, met krukken lopen en niet teveel staan op de voet. Hij heeft zijn enkel flink gekneusd. Ondanks de pijn blijft hij wel vrolijk.
“Zo, nu kan ik ook eens de traplift gebruiken!”.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *