Dit recept is gemaakt met eierkoek, maar natuurlijk is het ook lekkker met zelfgemaakte koekjes. Leuk om voor je lieve moeder te maken voor moederdag. Je kunt dit natuurlijk ook voor iemand anders maken. Iemand waar jij veel om geeft? Een mooi en lekker schot in de roos-hart!

Hart; Schot; MoederdagVraag altijd even aan je vader, of oudere zus of broer om je te helpen als dat nodig is. Samen koken is veiliger en kan ook heel gezellig zijn.

Wat?  Schot in de roos hart

Kooktijd?  30 minuten

Voor?   12 stuks

Niveau?  Makkelijk

Ingrediënten

Voor 12 stuks:
– 4 grote eierkoeken
– 75 gram roze rolfondant
– 50 gram witte rolfondant
– 75 gram poedersuiker
– enkele druppels heet water
– sprinkles
– nog wat extra poedersuiker om je werkblad te bestuiven
– cocktailprikkers (die je zelf nog kunt versieren of kant-en-klare)
– hartvormpjes in 3 verschillende maten

Recept

1. Steek met de grootste hartvorm de eierkoeken uit.
2. Roer de poedersuiker met enkele druppels heet water los tot een glazuur.
3. Bestuif je werkblad met wat poedersuiker en rol de roze en de witte fondant uit tot een dunne plak. Steek met de middelste vorm hartjes uit de roze fondant en met de kleinste uit de witte fondant.
4. Bestrijk het hele koekje met glazuur. Dat kan je het gemakkelijkst doen met een kwast. Plak dan eerst de roze hartlaag vast en bestrooi de rand eromheen met sprinkles. Bevestig vervolgens met glazuur de witte laag.

Maak dan als laatste een leuke pijl. Vrolijke cocktailprikkers maak je ook zo zelf: plak met lijm twee uitgeknipte hartjes op het uiteinde, of misschien heb je zelf nog een leuker idee.

Om jouw moeder helemaal te verwennen, kan je er nog een mooi gedichtje of lief verhaal naast leggen. Een mooie en smakelijke verrassing. Fijne Moederdag gewenst!

 

Ben je op zoek naar andere lekkere recepgen? Klik hier!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *