Weer naar school na alle feestdagen

Lot is weer oh, zo verliefd op Javier. Ze hebben samen Oud en Nieuw gevierd, vuurwerk afgestoken, gezoend, goede voornemens gemaakt en heel veel oliebollen gegeten. Daan vond het allemaal iets te klef, maar ook hij heeft veel plezier gehad met vuurwerk afsteken. Pap had teveel appelflappen gegeten en was op het laatst wat misselijk.

Mam is vroeg naar bed gegaan en was een paar dagen extra moe. Mam slaapt op het moment niet zo goed. Ze moet er ’s nachts vaak uit om te plassen. Wel bevalt de trippelstoel goed en moeder gebruikt deze steeds vaker in huis.

87bbiebdaanLot-schoonmaak copy“Zo, het nieuwe jaar is weer begonnen en ik wil nu echt een kluslijstje met jullie maken”, zegt vader als ze aan tafel met hun toetje bezig zijn. Daan en Lot zuchten, maar pap doet net alsof hij het niet hoort. “Aan welke klussen hebben jullie echt een hekel en welke klussen vind je niet zo erg?”, vraagt vader. Daan en Lot zijn stil. Tsja, dat is niet zo’n makkelijke vraag.

“Als je zegt dat je iets niet zo erg vindt, moet je het dan meteen doen?”, vraagt Daan. Pap lacht. “Luister, we moeten er samen uitkomen. Diana moet echt minder gaan doen, dus wij meer”, zegt vader. Weer blijft het even stil. Moeder vindt dit gesprek helemaal niet leuk en gaat naar de WC. Als ze terug komt zijn ze eruit. Mam is erg verbaasd.

“Ik ga helpen met de vaat opruimen”, vertelt Daan trots. “En ik ga je op woensdag helpen met koken en zorg voor de vuilcontainer”, lacht Lot. Ze is wel tevreden, dacht dat ze veel meer zou moeten doen. “Lieverd en ik doe in het weekend zo veel mogelijk boodschappen, en wie weet, ga ik ook eens strijken”, zegt vader en kust moeder.

“Eigenlijk vind ik de bedden verschonen op het moment het moeilijkst”, zegt mam plotseling, terwijl iedereen al van tafel wilde. “Goed, dan verschoont iedereen op zondag zijn eigen bed”, zegt vader en het klinkt zo streng dat Daan en Lot alleen maar knikken. “Kunnen we niet de ene week Daans bed doen en de andere week mijn bed. Samen.”, probeert Lot nog voordat ze van tafel gaan. Pap en mam lachen en vinden het goed.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *