Het heeft heel veel geregend op vakantie. De vakantie in Duitsland van Daan en Lot was nat, koud en helemaal niet leuk. Op een ochtend liep het regenwater gewoon het vakantiehuisje in. Door een kier van de voordeur.

4bfbiebdaanlot_ooievaarDe buren van de andere huisjes kwamen helpen. Ze groeven een soort gracht om de voordeur. Daar liep al het water heen, waardoor er geen water meer naar binnen ging. Mam kon niet naar buiten. De rolstoel bleef steeds in de modder of plassen steken. Als het even droog was, renden Daan en Lot naar buiten. Pap ook. Toen werd het moeder allemaal te veel. Ze moest ontzettend huilen. Daan en Lot waren erg geschrokken. Daarna zijn ze aan een spelletjesmarathon begonnen. Ze speelden steeds een spelletje om punten als het weer begon te regenen. Dat was wel gezellig.

Toch zijn Daan, Lot, vader en moeder weer blij om thuis te zijn. Moeder zeker, die ging meteen op de scootmobiel het centrum in.
“Waar ging Diana heen?”, vraagt pap na een uur. Hij wordt er een beetje onrustig van als mam zo lang weg blijft. De wasmachine is ook klaar. Wat moet hij nu? Hoe zet hij een nieuwe was aan en wat moet hij trouwens met de natte, schone was? Hij besluit maar even niets te doen.

“Zal ik mam gaan zoeken, op de fiets?”, vraagt Daan.
“Laat haar maar even, ze is zo blij dat ze er weer opuit kan. Haar mobiel staat ook uit, helemaal vergeten zeker”, antwoordt vader. Maar hij vindt het wel lang duren. Als Daan een half uur later zegt dat hij mam gaat zoeken, knikt hij.
“Ik vind dat jullie overdrijven. Als mam pech heeft, belt ze echt wel. Ze is gewoon ergens aan het kletsen”, zegt Lot.
Dan gaat de telefoon. “Gelukkig, jullie zijn al terug”, roept oom Ron in de hoorn.
“We hebben er een dochter bij, Lisa!”, vertelt hij. Oom Ron praat nog met vader, maar Daan is nu vast besloten om mam te vinden. Die moet toch zeker weten dat ze weer tante geworden is! Als hij net op zijn fiets wil springen, ziet hij mam aankomen.

Ze ziet er blij uit en heeft een aantal plastik zakken in haar mandje liggen. “Mam, tante Saskia is bevallen”, roept Daan. Hij hijgt van inspanning. Ma kijkt verbaasd. “En ze heet Lisa”. Nu lacht moeder en gaat snel naar binnen om het hele verhaal van vader te horen.

Na een bezoekafspraak met het nieuwe nichtje en een nieuwe was in de machine vraagt Daan,
“Mam, wat zat er eigenlijk in de plastik zakken die je bij je had?” Moeder kijkt heel geheimzinnig.
“Haal ze maar, nieuwsgierig Aagje”.

“Ik heb voor ons allemaal iets gehaald zodat we toch nog een beetje vakantiegevoel hebben thuis”, zegt mam. Voor Daan en Lot haalt ze er een buitenspelpakket uit met waterpistolen, badmintonrackets en allerlei ballen. Voor vader een leesboek over een trektocht door Canada.

“En voor mezelf een lekker nieuw zomers luchtje, dan ruikt het tenminste naar zomer en zon”.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *