624DagboekJasmijn_Verhaal33Hoi allemaal, ik krijg een nieuwe kamer. Jipie.
Nou is er een probleempje. Die kamer is op de zolder. Het is een enorme troep daarboven en eerst moet alles dus weggegooid en opgeruimd worden. Papa en mama hebben beloofd dat het dit jaar nog gaat lukken. Nou, dat hoop ik wel. Ik begrijp ook wel dat het een hoop werk is en dat het ook best veel geld kost, dus ik probeer heel veel geduld te hebben.

Papa en mama zijn al een tijdje bezig met spullen uit die kamer te halen en in dozen te stoppen. Die spullen staan dan even in de schuur tot er weer ruimte komt. De slaapkamer die ik nu heb, wordt namelijk mama’s schilder- en hobbykamer. Daar heeft ze lekker veel licht en hoeft ze niet helemaal naar de zolder om iets te doen.
Omdat mama niet meer zoveel energie heeft en papa dan alles alleen zou moeten doen, hebben ze nu een grote afval container laten komen. Er staat dus een grote bak voor de deur en daarin kunnen ze echt alles weggooien. Dan hoeft papa niet elke keer met wat spullen heen en weer te rijden naar het grofvuil. Dan is hij misschien pas over een jaar klaar met weggooien. Papa werkt natuurlijk ook gewoon, dus hij moet alles in het weekend doen. Alleen op zaterdag kan hij het grofvuil wegbrengen, dus dan moet papa elke zaterdag vuilnis wegbrengen.

Ze zijn nu 2 weekenden bezig. De container is al voor bijna de helft vol. Wauw, ik zie een kamer tevoorschijn komen, die lekker groot is. Dat wordt leuk daarboven.
Mama en ik zijn steeds aan het tekenen hoe mijn kamer er straks uit gaat zien. Ik wil graag veel groen. Dat is mijn lievelingskleur. En ik wil heel graag ruimte voor een soort hut. Ik ben dol op hutten bouwen. Nu heb ik er eentje onder mijn bureau, maar straks krijg ik een aparte ruimte. Ook krijg ik een nieuwe kledingkast.
Eerst alles weg en helemaal leeg. Dan gaan papa en mama met hulp van vrienden een plafond maken, want het dak is erg hoog. Dan gaan ze alle muren opknappen en schilderen.

Dan krijgen we het leukste. Als alle spullen uit elkaar gaan die nu op zolder staan en mijn spullen nog niet naar boven kunnen, wat dan? Dan moet ik misschien een paar dagen op mijn matras bij papa en mama op de kamer slapen. Hahah, dat lijkt me leuk.
Ik moet ook helpen met opruimen. Ik vind het erg moeilijk om dingen weg te gooien en ik verzamel alles. Maar mama zegt: “Je krijgt een tienerkamer. Daarin kan je echt niet al die prullen kwijt.”

Voorlopig zijn papa en mama nog niet klaar hoor, maar ik heb er echt zin in!
Volgende keer hopelijk meer nieuws over mijn kamer.
Daaaaaggg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *