Daan en Lot zijn verhuisd omdat vader een nieuwe baan heeft. Moeder heeft al lange tijd MS. Ze hebben nu de eerste dag op hun nieuwe school achter de rug.

BiebDaanenLot_meester copy
“Nou, ik vond er niet veel aan”, zegt Daan boos. Ze lopen terug naar huis, na hun eerste dag op de nieuwe school. “En mijn nieuwe meester, die is gewoon gek. Op alles rijmt hij”. “Misschien is het gewoon een coole rapper”, zegt Lot. Tja, daar had Daan nog niet aan gedacht.

“Zo, ik wil alles horen”, moeder begroet Daan en Lot lachend. Er staat drinken op de tafel en er ligt een grote koek op ze te wachten. “Ik heb een rapper als meester”, roept Daan, die het nu wel stoer vindt klinken. “O mam, we hebben zulke knappe jongens in de groep”. Daan zucht. “Lekker belangrijk”, denkt hij.

Later, als ze achter de Playstation aan het racen zijn en mam weer op bed ligt, komt pap thuis. Hij begroet eerst zijn vrouw en roept dan naar zolder. “Hallo, leuke kinderen ik ben thuis. En nu snel naar beneden om te helpen”. Balend komt Daan de trap af, hij had bijna dat moeilijke level gehaald, wordt hij gestoord. “Lot, jij de tafel dekken en Daan, jij gaat me helpen de komkommer te schillen”.

Daan gaat mokkend aan de slag. Eigenlijk begrijpt hij het niet. Zijn moeder vraagt alleen soms hulp en ja, dat is anders, omdat ze het zelf niet kan. Maar van zijn vader moeten ze altijd helpen en zoveel doen, dat kan hij toch zeker zelf wel?

Ze hebben samen lekker gekookt en zitten met z’n allen aan tafel om te eten. “O ja, lieverd”, zegt pap en kijkt mam aan, “een collega van mij heeft een nest labradorpuppy’s”. Daan wordt blij, krijgen ze dan eindelijk toch een hond?

Mam is niet zo blij. “Geert, we hebben het er al eens over gehad. Ik kan er geen hond bij hebben. De kinderen zijn te klein, bovendien werk jij en zitten zij op school. Hoe zouden we dat moeten oplossen?”. “Ik heb wel een idee”, lacht vader en knipoogt naar Daan en Lot.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *