Hoi allemaal,

Nou daar ben ik weer eens. We hebben een soort blokkade gehad waardoor mama geen tijd en fut had om te schrijven. Ik zal jullie eens allemaal uitleggen waarom het zo ontzettend lang duurde voordat we er weer zijn met een verhaaltje. Nou gaat dat natuurlijk niet in 1 keer, want dan moet MSkidsweb een verhaaltje van 4 pagina’s lang neerzetten. Dus ik vertel in delen.

DagboekJasmijn_Verhaal70We hebben een bizar Oud en Nieuw gehad. Zoals elk jaar vieren we dit feest met een hele gezellige familie. Dit jaar weer bij hun thuis. We zaten mooi op tijd in de auto met allerlei lekkere dingetjes. Zo doen we het ook altijd; de ene familie de hoofdmaaltijd en de andere familie het nagerecht. Jullie moeder zal wel net zo zijn: er gaat meestal meer mee dan nodig, hihi…

Afijn, papa was net de auto aan het parkeren. Het was hartstikke druk. Ze wonen maar 5 minuten rijden hoor, maar de hondjes gingen ook mee en die waren doodsbang van het vuurwerk dat de hele dag al werd afgestoken. Eindelijk stonden we. We stapten uit en hoorden een heel vreemde hoge giltoon en toen BAM, alles was donker. Al het licht was uitgevallen. We hoorden nog wel een alarm van een supermarkt, maar het was opeens griezelig donker en stil op straat. Daar sta je dan met je handen vol en een mama die nachtblind is met 2 hondjes aan de lijn. Nou, dat was even spannend hoor.

Bij onze vrienden was er heel veel kaarslicht. Ze hadden net genoeg tijd gehad om alles aan te steken, dus het was wel heel knus en gezellig. Maar wat raar… Eenmaal alles uitgepakt en de hondjes wat op hun gemak, dan grijpt iedereen naar zijn telefoon. Dan wil iedereen opeens weten wat er loos is en hoe lang dit gaat duren. Maar ook de vraag: wie zitten er allemaal zonder stroom? Want opa woont ook in de buurt en kan hij zich nu wel redden?

Maar het stomme was dat geen enkel apparaat werkt als je geen stroom hebt. Dat is raar want een mobieltje heeft toch
een batterij? Jazeker, maar om ontvangst te hebben of te kunnen bellen, sms’en en appen moeten de ontvangst- en verzendpalen van onze providers ook stroom hebben. Dus de maatschappijen die ons kunnen laten bellen via bijvoorbeeld KPN of HI, moeten dus ook stroom hebben, anders werken ze niet hoor. Dus daar zaten vier volwassenen en 3 grote kinderen, met hun mobiel te pielen en niks hoor.

Papa en mama zijn de hondjes maar even gaan uitlaten, die kwamen mijn tante tegen en die heeft opa opgehaald. Hij bleek ook in het donker te zitten en kon wel wat warmte gebruiken. Toen zijn papa en mama naar huis gereden en hebben onze wok die op een gasfles werkt en wat zaklampen gehaald. Gelukkig hebben we allemaal wel eens gekampeerd. Ook onze vrienden, dus met allerlei campingstellen hebben we heerlijk gezellig gegeten. En een uurtje na het eten ging het licht weer aan. Het heeft toch 3 uur geduurd en dat was best lang op oudejaarsavond.

Gelukkig werd het toch nog een hele fijne jaarwisseling. We hebben bij veel kaarslicht gegeten en gebabbeld. Echt spannend is het nog niet echt geworden hè. Nou volgende keer ga ik verder met onze blokkade die dit keer voornamelijk papa heet hihi….

daaaaagggggggg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *