0c8infuusje

Moeder is deze keer alleen gaan sporten. Want Inge ligt helaas in het ziekenhuis. Inge zag ineens weer dubbel, kon heel moeilijk lopen, had geen gevoel meer in haar vingertoppen en was ontzettend moe. “Dat is al lang geleden, een Schub”, had ze aan de telefoon gezegd.

“Krijgt ze nu ook die medicijnen net als jij, als je in het ziekenhuis ligt?”, wil Daan weten. Moeder knikt.”Ze spoot toch iets, helpt dat dan niet?”, vraagt Lot. “Dat zorgt er voor dat je minder vaak zulke terugvallen krijgt. Maar het geneest de MS niet en je kan nog altijd ineens slechter worden”, legt mam uit. Moeder is er erg mee bezig en belt Inge vaak. Pap brengt haar ook een keer ’s avonds naar het ziekenhuis om op ziekenbezoek te gaan.

Lot is bezig met allerlei activiteiten om de basisschool af te sluiten. Ze heeft het er druk mee. Lot heeft namelijk een hoofdrol gekregen in de eindmusical. Dat betekent veel, heel veel oefenen. Ze vindt het wel leuk en hoopt dat als haar ouders komen kijken, ze heel trots op haar zullen zijn. Maar stel je voor dat ze ineens niet meer weet wat ze zeggen moet, of dat haar haar raar zit. Lot rilt ervan en vindt de rol spelen ook wat eng.

Inge komt vandaag uit het ziekenhuis. Mam heeft een grote bos bloemen gekocht en gaat vanmiddag naar haar toe met de scootmobiel. “Mam, ben je vergeten dat je zou komen kijken bij het oefenen?”, klaagt Lot als moeder vertelt dat ze vanmiddag weg is. Mam kijkt verschikt. Ja, dat was ze inderdaad vergeten.

Lot kijkt boos. “Hoe laat was dat ook al weer?”, vraagt moeder. Ze kijkt op haar horloge. “Dat heb ik toch allemaal al gezegd! Ja hoor, ligt je vriendin in het ziekenhuis en is dat natuurlijk veel belangrijker. Rotziekte”, schreeuwt Lot en vertrekt met een verschrikte Daan, die net zijn lunch op heeft, naar school. Onderweg naar school moppert ze nog door.

a5bbiebdaanlot_musical copy“Altijd is ziek zijn belangrijker dan andere dingen”. Daan zegt niets. Later die middag begint het oefenen. Bijna heel de musical wordt opgevoerd.
Steeds stoppen de kinderen even. Dan geeft de meester, juffrouw of één van de andere kinderen tips om alles nog leuker te maken. Ook worden er aanwijzingen gegeven van dingen die vergeten zijn of niet zo goed lopen.

Een aantal moeders, kleine zusjes, broertjes en een vader kijken toe. Ze vinden het allemaal prachtig. Lot is haar rol aan het spelen en let helemaal niet meer op het publiek. Pas in de pauze kijkt ze op. Haar moeder is er ook en zit in haar scootmobiel naar haar te lachen. Ze steekt haar duim trots omhoog. Lot is blij, mam is toch gekomen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *