Mam is gestopt met de nieuwe medicijnen tegen de moeheid. Het hielp niet en ze werd er erg lusteloos van. Ineens had ze nergens meer zin in.

Kerstmis liep dit jaar heel anders. Ze hebben wel de spelletjeswedstrijd gedaan, maar verder werd er heel veel gepraat. Vooral over het idee van oom Ron. Een vriend van hem woont sinds een paar jaar in Spanje met zijn vrouw en kinderen. Bij hem in de buurt is land te koop, aan het strand en dichtbij een stad. Volgens oom Ron ideaal om een hotel te beginnen, zelfs het gebouw staat er al. Vader was meteen enthousiast en zag het wel zitten om daar heen te trekken en een hotel te beginnen. Daan wilde dan echt een eigen hond. Lot vond het idee stom en moeder wil er over nadenken.

9cebiebdaanlotspanje“Daar is het lekker weer, toch?”, vraagt Daan aan vader, die veel op internet is en informatie zoekt. Pap knikt.
“Als we daar heen gaan, krijg ik dan een eigen hond?”, Daan vraagt het heel voorzichtig. Vader draait zich om en kijkt Daan aan. Hij begint te lachen.
“Ja, dat denk ik wel. Er is daar genoeg ruimte en een goede waakhond is natuurlijk nooit weg”. Dan is het voor Daan rond, hij wil wel naar Spanje als hij daar een eigen hond krijgt, misschien wel twee.

Lot en moeder weten niet of ze het idee nou zo goed vinden.
“Hoe moet het dan met school?”, wil Lot weten, als ze aan tafel zitten.
“Er zit een internationale school in de buurt”, vertelt vader.
“Wat is dat?”, Daan begrijpt het niet.
“Daar wordt in meer talen les gegeven, vooral in het Engels. Op zo’n school zitten meer kinderen uit andere landen”, vertelt vader.
“Cool”, lijkt dat Daan. Maar Lot kijkt nog steeds bedenkelijk.
“Moet ik dan alles in het Engels doen?”, vraagt ze. Vader knikt. Dat lijkt Lot erg moeilijk.

“We krijgen een eigen hond”, roept Daan blij. Lot kijkt nog steeds bedenkelijk.
“Ik vind het ook veel verandering en we moeten er goed over nadenken”, zegt moeder.
“Ik ga een reis regelen zodat we kunnen zien hoe alles er uitziet”, pap vindt dit zelf een erg goed idee. Iedereen stemt er mee in.
De reis is snel geregeld, mam heeft ook vrij gevraagd bij de schoolleiding. Dat is nog niet zo makkelijk. Oom Ron, tante Saskia gaan ook mee. De dochters blijven bij oma, ze zijn nog erg klein.

“Straks gaan ze toch wel mee ?”, vraagt Lot bezorgd. Moeder knikt. Het lijkt erop dat iedereen aan het idee gewend is geraakt om een avontuur in Spanje te beginnen en weg te gaan uit Nederland.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *