Disney Parijs, daar waren we gebleven, en zoals een goede toerist doet hadden we een plattegrond meegenomen. Mijn papa en mama waren al een paar keer in het park geweest, maar dat was voor ik er was, en ook voordat het Studiopark er was. Dus het Disneypark kenden ze al, maar de filmstudio’s waren nieuw.
5e2DagboekJasmijn_Verhaal52Toch zijn we 2 dagen in het Disneypark blijven hangen, er is zoveel te zien en te doen. Eigenlijk zijn we in alle attracties geweest die we graag wilden doen of die papa en mama mij wilden laten zien. Het was best druk, dus er stonden wel lange wachtrijen, maar we hadden denk ik steeds geluk.

We hebben 1 keer zo’n snel pasje gehaald, voor de spannende achtbaan. Mama vond het nu allemaal veel erger, heftiger dan vroeger, en ze beloofde zichzelf om dit soort dingen maar niet meer te doen. Gelukkig ging het steeds snel weer goed hoor, maar af en toe zag je mama best hobbelen. Ook de avondshow was geweldig, echt heel erg mooi met geluid, licht, fonteinen en vuurwerk, jemig dat is echt super!

De bedden waren prima en we hebben allemaal heerlijk geslapen. In de ochtend hadden we eerst ontbijt in het hotel. Tja, daar had je dan ook wel een wachttijd, maar we konden er lekkere dingen eten. We waren allemaal erg tevreden over het hotel, het ontbijt, de bus en alles eromheen.

In Disney zelf moet je natuurlijk ook eten, zoals ik al zei, lekkere hamburgers, kipnuggets patatjes en enorme hoeveelheden prikdrank, maar die drinken we thuis nooit, dus mama had al snel door dat je soms beter gewoon een fles water of appelsap kon meenemen. We zorgden er ook voor dat we ’s avonds op de hotelkamer nog wat te snoepen hadden. Op de hotelkamer konden we koffie en thee maken, lekker hoor.

Natuurlijk heb ik in Disney een mooie knuffel uitgezocht, ik zou Jasmijn niet zijn zonder mijn knuffels. Ook kreeg ik een leuke hoofdband met Mickey Mouse er boven op. Op een bepaald moment wisten we even niet meer waar we heen zouden gaan, dus we liepen gewoon ergens binnen. Het was een mooi gebouw met rood tapijt overal en een enorm groot tv scherm, gewoon de hele muur waar tekenfilms werden gedraaid. Toch stonden we opeens in een soort rij en wat bleek: aan het einde van de rij stond je oog in oog met Mickey Mouse. Daar mochten we op de foto met Mickey, dat was echt leuk.

De laatste dag zijn we nog naar de filmstudio’s geweest, dat was ook erg leuk. Daar heb je meer shows om naar te kijken. Daar kan je alles zien over hoe tekenfilms ontstaan, maar er is ook een stuntshow waarbij je ziet hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Eigenlijk zie je de stunts met auto’s, motors, branden en explosies zoals het werkelijk gaat. Het was erg spannend om te zien.

Die dag was het wel wat frisser, er stond een koude wind en de zon was niet te bekennen, dus na wat eten besloten papa en mama om 4 uur ’s middags dat het eigenlijk best welletjes was. We waren koud en moe en papa moest nog terug naar Nederland rijden, We zijn in de bus gestapt naar het hotel, daar stond de auto al klaar met alle spullen erin.

De terugreis ging net als de heenweg, het duurde wel weer een tijdje, we hebben onderweg in België nog wat gegeten en uiteindelijk viel ik in slaap in de auto. Om half 12 kwamen we thuis. Ik ben mijn bedje ingerold en sliep meteen als een roos.

De volgende ochtend moesten we er wel vroeg uit, want we hadden afgesproken de hondjes weer op tijd op te halen. Die hebben daar ook echt vakantie gehad. We hadden in Disney wel een SMS-berichtje gehad dat alles goed ging en dat was ook te zien toen we daar weer aankwamen. We hebben ze weer meegenomen en nu is alles weer gewoon thuis. We waren allemaal wel een paar dagen moe hoor, eigenlijk moet je langer gaan, maar het is ook wel heel erg duur allemaal.

We hebben het heel erg leuk gehad, en ik hoop later als ik groot ben er met mijn eigen kinderen ook heen te kunnen gaan. Mama is nog steeds behoorlijk moe, dat duurt altijd veel langer dan bij ons, maar dat komt door MS. Toch ging het in Disney erg goed vind mama zelf, en dat vinden wij ook. En daarom zegt mama, ook al ben ik nu heel erg moe: ‘Dit pakt niemand me meer af”
Daaaaggggg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *