Het 40-jarige huwelijksfeest van opa en oma is een groot succes geworden. Alle gasten hebben het lied, wat moeder en tante Saskia geschreven hadden, meegezongen. Daarom was het voor Daan ook niet zo eng.

515sinterklaasOpa en oma vonden het een geweldige dag en straalden. De foto van hun allemaal was een voltreffer. Oma had tranen in haar ogen, zo ontroerd was ze. Voor moeder was het toch wel heel vermoeiend geweest. Ze vond het feest ook erg leuk, maar heeft daarna een paar dagen op bed gelegen, zo moe was ze.

De juffrouw van Daan is ook weer beter en vader heeft geen last meer van zijn enkel. Maar met Lot gaat het minder. Ze vindt dat ze erg veel huiswerk moet maken en haar cijfers zijn ook niet altijd goed.
“Ja, jij kan weer lekker TV kijken als het regent. Ik moet natuurlijk weer leren”, zegt Lot boos tegen Daan. Daan denkt na.
“Nee, ik ga mijn surprise maken”, zegt hij. Dit jaar vieren ze Sinterklaas in de buurt. Met een aantal buren en hun kinderen hebben ze lootjes getrokken. Alle kinderen zijn al wat ouder. Iedereen heeft een verlanglijstje ingeleverd, met daarop ook de hobby’s die iedereen heeft, of wat diegene leuk vindt. Daan en Lot vonden het lootjes trekken heel spannend. Eén keer moest het opnieuw, omdat twee mensen zichzelf hadden getrokken. Daarna lukte het en deed iedereen heel geheimzinnig.

Daan is tevreden, hij heeft de buurjongen getrokken en maakt een computer van karton. Dat is niet zo moeilijk. Een gedicht zal ook wel lukken, denkt hij. Anders zijn er op internet wel gedichten te vinden. Nu alleen nog een kado kopen. Eigenlijk heeft Daan niet zo veel geld gespaard. Mam heeft wel gezegd dat ze wat geld krijgen. Maar dat is niet genoeg voor wat Daan eigenlijk wil kopen. Daan gaat wel klusjes doen om geld te verdienen. Zoals de auto en de scootmobiel wassen.
Lot is minder tevreden met wie ze heeft getrokken. Het is namelijk een buurman die ze niet zo goed kent. Dat is moeilijk, vindt ze. Maar hij is dol op zijn vogels, hij heeft er een heleboel en gaat vaak naar tentoonstellingen. Daar wil Lot wat mee doen.

Vader heeft wat op de werkbank staan, af en toe werkt hij daaraan en na afloop doet hij er weer een doek overheen. Wat mam doet en of ze met haar surprise bezig is, weten Daan en Lot niet, ze merken er niets van. Moeder ligt veel op bed, als ze thuis komen van school.
“Misschien maakt pap wel twee surprises, ook die van mam”, zegt Daan. Lot haalt haar schouders op, ze weet het niet.
“Zo, hoever zijn jullie met de kado’s, surprises en gedichten?”, vraagt mam onverwacht bij het ontbijt. Daan en vader zijn al ver. Lot heeft een begin.
“Opschieten dan! Ik ben al lang klaar “, zegt moeder en ze moet lachen om de verbaasde gezichten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *