Moeder heeft medicijnen van de neuroloog gekregen. Deze tabletten helpen tegen de moeheid. Mam is benieuwd. Ze vindt dat ze vaak en lang moe is.

af4daanenlotkommetgoudvisEigenlijk na het feest van opa en oma blijft de moeheid maar vaker komen. Mam probeert wel om gewoon dingen te doen, maar dat lukt niet altijd. Ook met de Sinterklaasviering van de buurt is ze eerder naar huis gegaan. Ze viel bijna om, zo moe was ze.

Daan en Lot hebben veel plezier in de buurt met Sinterklaas. De gedichten waren grappig en er werd veel gelachen. Ook de surprises waren leuk, vies of bijzonder. De leukste was van het buurmeisje voor haar moeder. Het buurmeisjes was een beetje boos, omdat haar moeder geen huisdieren wil. In een grote doos moest de moeder grabbelen. Haar handen werden nat.

“Jakkes”, riep ze toen ze wat glibberigs voelde. Toen de doos voorzichtig uitgepakt was, bleek er een vissenkom met twee goedvissen in te zitten.
“Zo, nu hebben we toch huisdieren”, vond het buurmeisje.

“Wanneer gaan we de kerstboom kopen?”, vraagt Daan.
“Ja, dat is een goed idee. Binnenkort denk ik”, antwoordt vader. Moeder moet er van zuchten.
“Al die spullen weer van zolder halen, de boom goed neerzetten en versieren, wat een werk”, fluistert mam. Daan kijkt teleurgesteld.
“Als wij dat dit jaar eens helemaal zelf doen”, stelt vader voor. Lot knikt. Mam heeft vaak genoeg voor gedaan hoe het moest.
“Dat kunnen wij heel goed”, zegt Daan. Lot knikt. Het lijkt haar wel leuk om de boom eens te versieren zoals zij wil en dan al die knutselwerken eruit te laten.
“Paars met goud lijkt me erg mooi”, stelt Lot voor.
“Ja, nieuwe ballen kopen”, Daan ziet het helemaal zitten. Pap twijfelt nog. Er staat al zo veel op de zolder.

“Ach pap. Kom we doen alles anders en het wordt een verrassing voor mamma”, zegt Lot. Nu knikt pap, hij vindt het goed.
In het weekend is Kazan er, deze lieve oppashond komt soms in het weekend. Dan gaat zijn baasje andere dingen doen en hebben Daan en Lot toch even een echte hond. Maar nu hebben ze daar geen tijd voor. Er moet een kerstboom gekocht worden en nieuwe kerstballen. Dus gaat moeder met de scootmobiel een stuk met hem wandelen. Gelukkig luistert Kazan goed naar mam en is hij ook niet bang voor de scootmobiel. Hij lijkt soms zelfs een wedstrijdje te willen doen.

Als Diana en Kazan weer thuis komen zijn vader, Daan en Lot er nog niet. Dat verbaast moeder wel want de winkel en het kerstbomenverkooppunt is dichtbij. Moeder zet koffie en gaat rustig op de bank zitten met een boek.

Als het buiten donker wordt kijkt ze op. Jee, ze zijn er nog steeds niet. Inmiddels zijn de winkels wel dicht. Dan duurt het nog een tijdje voordat moeder stemmen hoort. Blijkbaar is het een heel gesjouw en het gaat niet allemaal goed. Maar dan komen ze binnen.

“In de garage staat een vet gave kerstboom”, meldt Lot. Daan komt niet veel later met allerlei dozen binnen.

“Kijk,! Mooie ballen, toch?”, Daan is heel enthousiast en laat de inhoud van de dozen aan zijn moeder zien. Tenslotte komt Geert binnen, hij is bleek. “Nu begrijp ik wat er zo vermoeiend is aan kerstboom versieren, ze konden maar niet beslissen. En de boom staat nog niet eens!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *